Bakan Yılmaz'dan Yıl Sonu Mesajı

Bakan Yılmaz'dan Yıl Sonu Mesajı

Bakan Yılmaz´ ın 2017-2018 eğitim öğretim yılı, yıl sonu mesajı

2017-2018 eğitim öğretim yılının tamamlanmasıyla tatile giren tüm öğrenci ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyor, karne alma sevinci yaşayan tüm öğrencilerimizin heyecanını paylaşıyorum.

Eğitim, millî kültürümüzü yaşatmanın en temel yoludur. Gelecek nesillerimize binlerce yıllık birikimimizi, kültürümüzü, tarihimizi, millî ve manevi değerlerimizi eğitimle aktarabiliriz. Gelişen ve değişen dünyada eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Bu bilinçle evlatlarımızı teknolojiye yön verebilen, donanımlı, okuyan, araştıran, sorgulayan güçlü bireyler olarak yetiştirmek için çalışıyoruz; amacımız hayata hazır, sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştirmektir.             

Evlatlarımızın başarılı bir öğrenci olabilmesi kadar iyi bir insan olarak da yetişmesi bizim için son derece önemlidir. Çocuklarımızın başarılarını sadece karnelerinden, karnedeki notlarından ibaret görmemeli, onları davranış ve tutumlarıyla da değerlendirmeliyiz. Karneler sadece dönem boyunca yapılan çalışmaların, gösterilen performansın neticesidir, başarının değerlendirilmesinde ise sadece bir araçtır. Unutmamalıyız ki karne öğrencimizin değerini, şahsiyetini, kişiliğini ve zekâ seviyesini belirleyecek bir gösterge değildir.

Eğitim öğretim yılı boyunca öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmek adına gösterdikleri azim ve gayretleri için tüm öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ediyor, ülkemizi güçlü yarınlara taşıyacak yeni nesillerimizin yetişmesinde temel gücümüz olduğunuzu belirtmek istiyorum.

Sevgili Öğrenciler,

Unutmayın ki sizler bu ülkenin yarınlarısınız ve geleceğimize sizler yön vereceksiniz. Güçlü yarınlarımızın teminatı olan sizlerin çağımızın tüm yeniliklerine hâkim ve yarınlarımıza yön verecek bireyler olarak yetişmesi milletimiz için büyük önem taşımaktadır. Hepinizi azminiz, gayretiniz ve başarılarınızdan dolayı kutluyorum.

Bir eğitim öğretim yılının daha sonuna geldiniz. Çok çalıştınız, yoruldunuz ve güzel bir tatili hak ettiniz. Tatil sürecini en iyi şekilde değerlendirmenizi istiyor;  bulunduğunuz şehirlerdeki tarihi ve kültürel mekânları, müzeleri, kütüphaneleri gezmenizi, aileniz ve sevdiklerinizle zaman geçirmenizi, sanatsal ve kültürel değeri olan sosyal aktivitelere katılmanızı ve kitap okumanızı öneriyor, iyi tatiller diliyorum. Ayrıca tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimizin yaklaşmakta olan Ramazan Bayramını da tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içerisinde geçirebileceğimiz nice bayramlar diliyorum.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                İsmet YILMAZ

Millî Eğitim Bakanı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.