Bakan Yılmaz:  İlk atamalarda atanan öğretmenlerimizi 3 yıl boyunca bulundukları okullarda tutacağız.

Bakan Yılmaz: İlk atamalarda atanan öğretmenlerimizi 3 yıl boyunca bulundukları okullarda tutacağız.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, PKK tarafından gerçekleştirilen saldırılara ilişkin, "Bölgede hasar gören okul sayısı 100'ün üzerindedir. Bazı okullar tamamen yıkılmıştır." dedi.

 Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırılara ilişkin, "Bölgede hasar gören okul sayısı 100'ün üzerindedir. Bazı okullar tamamen yıkılmıştır. Diyarbakır'da 66 okulun yatırımı devam ediyor. Birçok okulu ve yatırımı yeni eğitim ve öğretim yılına yetiştirmek için çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Bakan Yılmaz, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile Sur ilçesi tarihi İçkale Müze Kompleksi'ndeki valilik makamında görüştü.

"Diyarbakır'da 66 eğitim yatırımı devam ediyor. Bu yatırımlar tamamlandığından Diyarbakır'daki eğitim kalitesini artıracağız." diyen Yılmaz, öğretmenin öğrenciye zaman ayırma süresini artırabilmek için öğretmen sayısını da artıracaklarının altını çizdi.

Gazetecilerin terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırılarda bölgede kaç okulun zarar gördüğüne ilişkin sorusuna Bakan Yılmaz, şu yanıtı verdi:

"Bölgede hasar gören okul sayısı 100'ün üzerindedir. Bazı okullar tamamen yıkılmıştır. Diyarbakır'da 66 okulun yatırımı devam ediyor. Birçok okulu ve yatırımı yeni eğitim ve öğretim yılına yetiştirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Yeni yapılan okulları hizmete koyacağız. Okullardaki onarım çalışmalarını en kısa zamanda tamamlayacağız."

"Öğretmenlerimizi 3 yıl boyunca bulundukları okullarda tutacağız"
Yılmaz, sözleşmeli öğretmenlerin atamalarına ilişkin soru üzerine şu değerlendirmeyi yaptı:

"Geçen yıl Ağrı'ya atanan öğretmen sayısı 3 bin 200. Bir yıl sonra 2 bin 400 öğretmen tekrar ayrıldı. Bir öğretmen bu bölgede öğrencisiyle sadece bir eğitim ve öğretim yılında duruyor veya ikinci eğitim öğretim yılını tamamlamıyor ise bu durumda kaliteli bir eğitim olmaz. Dolayısıyla burada bulunan öğretmenlerin öğrencilerine kaliteli bir eğitim verebilmesi için en az 3 yıl kalması gerekiyor. Bunun için bir yasa getirdik. Milli Eğitim Komisyonu'nda bu yasa kabul edildi. Meclisimizin gündemine gelmek üzeredir. Dolayısıyla bu yasa çıktığında ilk atamalarda atanan öğretmenlerimizi 3 yıl boyunca bulundukları okullarda tutacağız. Şimdiki kanunda da bu durum var ama mazeret atamaları ve raporlar nedeniyle burada öğretmen tutmak mümkün değil."

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.