Bakan Yılmaz, İslam İşbirliği Teşkilatı Uluslararası Staj Programı’nın tanıtım toplantısına katıldı

Bakan Yılmaz, İslam İşbirliği Teşkilatı Uluslararası Staj Programı’nın tanıtım toplantısına katıldı

İslam İşbirliği Teşkilatı´na üye ülkelerin vatandaşı olan gençlere yönelik Uluslararası Staj Programı´nın tanıtımı, İstanbul’da gerçekleştirildi.

Programa Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Eğitimin kutsallığı

Tanıtım programında konuşan Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, programın amacına ulaşacağına inandığını dile getirdi. İş adamlarına "Bir insana yapılabilecek en büyük katkı onun eğitimine katkıda bulunmaktır. Eğitmek peygamber mesleği, insan yetiştirmek peygamber mesleğidir. Nerede eğitim olur? Okulda, ailede, iş yerinde eğitim olur, yeryüzü bir okuldur. Staj, eğitimin ayrılmaz bir parçasıdır. Staj ihtiyacı olan bütün kardeşlerimize staj imkânı sağlamanızı istiyorum." diyerek çağrıda bulunan Bakan Yılmaz, eğitimin tek taraflı olmadığına, stajyerlerden öğrenilecek konuların da olabileceğine işaret etti. Yılmaz, "Şunu gördük ve yaşayarak tecrübe ettik ki; eğer nitelikli bilgiye sahip değilseniz tam bağımsız değilsiniz, tam bağımsız olabilmek için nitelikli bilgiye sahip olabilmek lazım. Nitelikli bilgiye sahip olmak da yetmez, nitelikli bilgiyi ürüne dönüştürecek bilim adamlarına da sahip olmak gerekir. Dolayısıyla bizler ortak bir medeniyetin temsilcileri olarak, birbirimizi ne kadar iyi tanırsak, ne kadar fazla iş birliği içerisinde olursak o derece bizden beklenenleri yerine getirebiliriz. Bizler gerçekten büyük bir aileyiz. Birlik ve beraberliğimizden doğacak güç her birimizin gücünden ayrı ayrı kat be kat fazla olacaktır. Bizler aynı kültürün, aynı ortak değerin mensuplarıyız, kardeşiz; bu kardeşliğin gereğini yerine getirmek de hepimizin boynunun borcudur." dedi.

"Muhakkak ki eğitim her çağda çok önemlidir. Ancak bilimin ve teknolojinin durmadan değiştiği bir çağda çok daha önemli hale gelmektedir. İnanıyoruz ki Türkiye başta olmak üzere İslam İşbirliği Teşkilatı üyeleri kendi coğrafyasındaki insanlara huzur, refah ve barış sağlamak için ortak iş birliğinde bulunacaklardır. Tek başına bir ulusun, bir ülkenin ya da bir halkın bir şeyi yapabilmesi, başarabilmesi mümkün değildir, iş birliği şarttır. Terörü yenmek için iş birliği şarttır, refahı getirebilmek için iş birliği şarttır, sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için iş birliği şarttır. Sadece gelişmekte olan ülkeler değil, gelişmiş olan ülkeler dahi bir başka ülkenin sermayesine ihtiyaç duyduğunda, bugün dünyanın en gelişmiş ülkeleri bakın ki en fazla yabancı sermayeyi çeken ülkelerdir." ifadesini kullanan Yılmaz, iş birliğinin kaçınılmaz olduğuna vurgu yaptı.

Bakan Yılmaz, İslam İşbirliği Teşkilatı Uluslararası Staj Programı’nın tanıtım toplantısına katıldıBakan Yılmaz, İslam İşbirliği Teşkilatı Uluslararası Staj Programı’nın tanıtım toplantısına katıldıBakan Yılmaz, İslam İşbirliği Teşkilatı Uluslararası Staj Programı’nın tanıtım toplantısına katıldıBakan Yılmaz, İslam İşbirliği Teşkilatı Uluslararası Staj Programı’nın tanıtım toplantısına katıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.