Bakan Yılmaz: Türkiye'nin eğitimi çok iyi bir noktaya geldi

Bakan Yılmaz: Türkiye'nin eğitimi çok iyi bir noktaya geldi

Bakan Yılmaz: Türkiye'nin eğitimi çok iyi bir noktaya geldi

- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Türkiye'nin eğitimi çok iyi bir noktaya geldi, çok iyi bir noktaya gidiyor. Gerçekten çok büyük şeyler yaptık." dedi.

Yılmaz, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulunun "Mesleki Eğitimdeki Yenilikler" konulu toplantısındaki konuşmasına, "Gerçekten aydınlık bir güne uyandık. Bugün Cumhurbaşkanımız, dün Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısını ve diğer kanunlarda değişiklik yapan kanunu onayladı. Resmi Gazete de yayımladı." diye başladı.

Toplantıda İSO Yönetim Kuruluna Türkiye'nin genel eğitimi hakkında bilgi sunulacağını dile getiren Yılmaz, İSO'yu çözüm ortağı olarak gördüklerini anlattı.

Yılmaz, Türkiye'nin eğitiminin 10- 20 yıl öncesinden çok daha iyi olduğunu belirterek, "Türkiye'nin eğitimi çok iyi bir noktaya geldi, çok iyi bir noktaya gidiyor. Gerçekten çok büyük şeyler yaptık. Bu yaptığımız değişim veya reformların tek bir tanesi bir başka iktidar döneminde yapılmış olsaydı, o iktidarı hayırla anmak için yeterliydi." dedi.

Daha yapılacak çok reform olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:

"Üretimin gücünü ve değerini bilerek, farkında olarak Türkiye'nin geleceğini emanet edeceğimiz evlatlarımıza çok daha iyi eğitim vermeyi sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Eksiklerimizin ne olduğunu bilerek hareket edeceğiz, gizleyerek, saklayarak, öteleyerek değil. Vardığımız hedeften sonra önümüze tekrar hedef çıkacak. Eğitimde kalite bitmeyen bir süreç. Hangi hedefe ulaşırsak, mutlaka önümüzde bir başka hedef daha olacaktır, o da eğitimin kalitesinin biraz daha artırılmasıdır. Bu bitmeyen bir görev, sorumluluktur."

- "Konunun tekrar Türkiye'nin gündemine alınmasından umutluyuz"

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da Türkiye'nin geleceğindeki en önemli konulardan biri olarak görülen mesleki eğitimde yeni dönem politikalarının gözden geçirileceğini dile getirerek, mesleki eğitimi sanayiciler açısından "olmazsa olmaz" şeklinde tanımladı.

Mesleki eğitimin ekonomi ve ülke için en önemli konular arasında geldiğine değinen Bahçıvan, "Ne yazık ki son dönemlerde geçmişin bir takım birikmiş hatalarından dolayı mesleki eğitim noktasındaki sıkıntıları hep birlikte yaşıyoruz. Ama çok şükür bu konunun tekrar Türkiye'nin gündemine öncelikli olarak alınmasından dolayı umutluyuz. Tekrar mesleki eğitimin önemi, bilinci hem halkımız hem öğrencilerimiz hem bakanlığımız hem sanayiciler açısından arttıkça, açık hızlı bir şekilde kapanacak." diye konuştu.

Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ve İSO Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı toplantı, açılışın ardından basına kapalı devam etti.


AA
 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.