BAKAN ZİYA SELÇUK’U TEBRİK EDİYORUZ

BAKAN ZİYA SELÇUK’U TEBRİK EDİYORUZ

Milli Eğitim Bakanlığı tarihinde, ilk kez hata yapan bürokrata fatura kesip görevden alan Ziya SELÇUK’u tebrik ediyoruz.

Kamudanhaber - Özel Haber

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk öğrenci andına savunma yazan bürokratları görevden aldı . Milli Eğitim Bakanlığında alışık olmadığımız bir tavrı ortaya koydu . Hata yapanın yanına kar kaldığı bir dönemin olmayacağının sinyallerini de vermiş oldu . 

Milli Eğitim Bakanlığı öğrenci andıyla ilgili yapmış olduğu savunmada ;

"Türkler kendi çağdaşı unsurlara göre ulus bilincine en geç ulaşan topluluktur. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyetini kuran kadro zaten gecikmiş olan süreci hızlandırmak için yoğun çaba harcamıştır." ifadelerine yer verilmişti.

Konuyu Mhp grup toplantısında gündeme getiren Devlet BAHÇELİ , Milli Eğitim Bakanlığına sert eleştiri getirmiş ; Bakan’ın bu savunmadan haberinin olmadığı ya da dikkatli okumadığını temenni ediyorum demişti .

Bakan SELÇUK’un ANDIMIZ savunmasını yapan genel müdür ve avukatlarını görevden alması , Bakan’ın bu savunmanın içeriğinden haberi olmadığını gösteriyor .

Konuyla ilgili açıklama yapan Ak Parti sözcüsü Ömer ÇELİK , Bahçeli’nin yaptığı açıklamalara parti olarak katıldıklarını açıkladı .

Son dönemlerde Türk kimliği ve Atatürk üzerinden sürekli tartışma çıkaran toplumun sinir uçlarıyla oynayan ; 28 Şubat sürecinde olduğu gibi Atatürk üzerinden provakasyon çıkartarak ülkeyi kutuplaşmaya götürmek isteyen kişiler ve kurumlara dikkat edilmelidir .

Yine dinimize ve ezana saldırarak , Türkçe ezan gibi saçmalıklarla fitne ateşini yakmak isteyenlere karşı da sağduyulu ve sakin olmak gerekiyor.

Sonuç olarak ; Türk ulusu ve Türk kimliği üzerinden yeni bir tartışmaya neden olacak ANDIMIZ savunmasında geçen kabul edilmez ve gerçeklikle alakası olmayan metinleri yazan kişileri görevden alan Bakan SELÇUK en doğru kararı vermiştir .

Milli Eğitim Bakanlığında ve diğer devlet dairelerinde Türk kimliğinden rahatsız olup neredeyse Türk diye bir kavram ve millet yoktur zihniyetinde olup , Bu düşmanlıklarını din kılıfı adı altında dışarıya vuran ve zehrini akıtanlara karşı devletin ve kurumlarının daha dikkatli olması gerekiyor .

www.kamudanhaber.net

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.