Bakanı Avcı: Öğretmenler vatan görevi yapıyor

Bakanı Avcı: Öğretmenler vatan görevi yapıyor

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kilis’te eğitim yöneticileriyle bir araya geldi.

 Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise Endüstri Teknik ve Meslek Lisesi’nde okul idarecileri ve öğretmenlerle toplantıya katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Avcı, öğretmenlerin zorlu süreçte sadece eğitim vermediğini aynı zamanda vatan görevi yaptığını söyledi. Öğretmenlerin kentte sadece çocuklara değil tüm Kilis halkına devletin varlığını hissettirdiğini belirten Bakan Avcı, “Sizler çocuklarımıza, velilerimize yani Kilis halkına devletin burada, vatandaşıyla milletiyle iç içe, yan yana vazife başında olduğunu her gün, her sabah okulları açarken, sınıflara girerken hatırlatıyorsunuz. Hepinize teşekkür ediyorum. Burada sadece eğitim hizmeti değil vatan görevi ifa ediyorsunuz” dedi.

 

“Öğretmenlerimiz, bu yükü omuzlayarak çok büyük tarihi iş yaptı.”

Türkiye’nin çok yönlü bir saldırıyla karşı karşıya olduğunu ancak bunu birlik içerisinde geride bırakacağını da dile getiren Bakan Avcı şöyle konuştu: “Türkiye çok yönlü bir saldırıyla karşı karşıya ve bunu hepimiz biliyoruz. Kimin kimi nerede nasıl kullandığı, kimin hangi emellere hizmet etmek için ne tür eylemlere müracaat ettiği artık görünür hale geliyor. Türk halkı bunu biliyor ama özellikle Kilis halkı çok iyi biliyor. Bunlar geçecek. Türkiye bu badireyi, bu çok yönlü saldırıyı birlik, beraberlik, dayanışma içinde dirayet ve ferasetle atlatacak. Ama bugünlerden çocuklarımıza pek çok şey kalacak. Bugünlerin bu yaşananların çocuklarımızda ne tür izler bırakacağını şimdiden kestiremeyiz. Ama biz eğitimciler olarak, öğretmenler olarak çocuklarımızın bu badireden mümkün olduğu kadar olumsuz etkilenmeden çıkmaları için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Her gün okulların açılması, sınıflarda öğretmenlerin derse başlaması sadece eğitim değil aynı zamanda terapi faaliyeti ve vatan hizmetidir. Çocuklarımıza okulları açarken, her hafta İstiklâl Marşı okurken; ‘merak etmeyin. Biz buradayız, devletimiz burada, öğretmeniniz burada, anne ve babalarınız burada bunu birlikte aşacağız’ diyoruz. Öğretmenlerimiz, eğitim camiamız bu süreçte olağanüstü performansla bu yükü omuzlayarak çok büyük tarihi iş yaptı.”

Bakan Avcı, millet olarak da yaptıklarıyla övünmeyi sevmeyen, yaptıklarını başkalarına satmayı bilemeyen bir millet olduklarını ifade ederek, Brüksel’de Avrupa Konseyi Eğitim Bakanlarının katıldığı toplantıda yaptığı konuşmayı anımsatarak, “Eğitim sistemiyle çok övünen ülkelerden biri, 35 bin Suriyeliyi almakla övünüyor. Kendi kriterlerine uygun olanları almış ve ne denli fedakârlık yaptığını söylüyor. Sanki çok büyük işler yapıyorlarmış gibi konuşuyorlar.” değerlendirmesini yaptı.  

 

“Brüksel’de Türkiye’deki 3 milyon Suriyeli sığınmacı adına da konuştum”

Brüksel’deki toplantıda, sadece Türkiye Cumhuriyeti adına değil,  aynı zamanda Türkiye’deki 3 milyon Suriyeli sığınmacı adına da konuştuğunu dile getiren Bakan Avcı, toplantıda;  “Türkiye’ye gelen Suriyeli sığınmacılar arasında 930 bin Suriyeli çocuk bulunuyor. Bunlardan 330 bin çocuğu da örgün eğitime almışız. Kilis de 100 bin üzerinde sığınmacıları misafir ediyor. Kilis’in nüfusu 103 bin, ama bu şehir kendi nüfusundan daha fazla Suriyeli misafir ediyor.  Toplantı bittikten sonra gelip tebrik ediyorlar. ‘Türkiye çok büyük işler yapıyor, Türkiye’yi alkışlıyoruz.’ diye. Biz artık alkışlanmak istemiyoruz, biraz da biz sizi alkışlamak istiyoruz. Uluslararası camia olarak elinizi taşın altına koyun, biraz da biz sizi alkışlayalım.” şeklinde konuştuğunu aktardı.

 

“Halkımız bir destan yazıyor”

‘Hanginiz koşarak sınırı geçmeye çalışan bir garibana çelme atıp onu düşürmeye aklınızın kenarından geçirirsiniz?’ diye soran Bakan Avcı, “Çünkü bize doğru koşanı gördüğümüz zaman kollarımızı açıyoruz. Kültürel kodlarımız böyle çok şükür. Fıtratımızda bu olduğu için; Kilis insanının, Türkiye insanın fıtratında bu olduğu için bunu yapıyoruz.” dedi. Türkiye’nin insanlık adına yaptığı hizmetlerin maddi olarak karışlığının olmadığını vurgulayan Bakan Avcı, “Biz iki yıldır özel öğretime teşvik uyguluyoruz. Altyapısıyla her şey hazırken bir öğrencinin maliyeti 3 bin 500- 4 bin liradır. Şimdi hesap edelim; Türkiye’ye gelen Suriyeli sığınmacılar arasında 930 bin Suriyeli çocuk bulunuyor. Okullarımız, sınıflarımız altyapımız hazırken maliyet 3 bin 500 lira, ama bu çocukların hepsini okullaştırmak için yeni okullar yaptırmak gerekiyor. Bütün bunlarla birlikte ortalama bir şey söyleyeyim; 5 bin lira diyelim bütün masraflar için. 930 ile çarpın 5 bin lirayı sonuç ortaya çıkıyor. Üstelik sadece devletin yaptıklarını da söylemiyoruz. Bunun yanında vatandaşların, sivil toplum kuruluşlarının, belediyelerin yaptıkları da var.”

 

Türkiye’nin, eğitim ve sağlıkta yaptıklarıyla destan yazdığını vurgulayan Bakan Avcı, “Türk halkı, başta Kilis halk olmak üzere, gerçekten bir destan yazıyor. Bunu da para pul için yapmıyor. Avrupa’dan destek olurlarsa memnun oluruz, ama olsalar da olmasalar da biz bunu yapmaya mecburuz. Biz komşumuza, kardeşimize mecburuz, kardeşimiz de bize mecbur. Bu tarihten, bu yaşananlardan Suriyeli çocuklar da unutmayacak, bizim çocuklarımız da unutmayacak.“ diye konuştu. Burada en büyük gayret ve en büyük hizmetin öğretmenlere düştüğünü ifade eden Bakan Avcı, “Öğretmenlerimiz de idarecilerimiz de bu yükü omuzluyorlar. Teşekkür ediyorum. Batı’da bunlar yaşanmış olsaydı bunların filmi çekilir, şarkıları söylenmiş olurdu. Ama biz gösteriş için bunu yapmıyoruz. Ama bu çocukların içinden bunun film ve belgesellerini yapacak, roman ve şiirlerini yazacak kişiler de çıkacak. Böylece torunlarımız da bizimle iftihar edecek,  tıpkı bizim dedelerimizle iftihar ettiğimiz gibi.” diye konuştu.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.