Bakın Yılmaz Sivas’ta İlk Kesim ve Genç Çiftçi Projesi Törenine Katıldı

Bakın Yılmaz Sivas’ta İlk Kesim ve Genç Çiftçi Projesi Törenine Katıldı

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile Sivas Et Kombinasının ilk kesim töreni ve Genç Çiftçi Projesi kapsamında hayvan dağıtım törenine katıldı.

Bakan Yılmaz ve Bakan Çelik, Sivas Et Kombinasında gerçekleştirilen ilk kesim ve Genç Çiftçi Projesi kapsamında hayvan dağıtım törenine katıldı. Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, hangi dönemde olursa olsun tarım ve gıda güvenliğinin olmazsa olmaz olduğunu bildirdi.
 
Türkiye Avrupa´da birinci, dünyada yedinci sırada
Millî ekonominin temelinin tarım olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Tarımsal üretim değerleri dikkate alındı, Türkiye Avrupa´da birinci, dünyada yedinci sırada. Büyükbaş hayvan sayımız 2002´ye kıyasla arttı. 2002´da 9 milyon 900 bin varken, 2016´da 16 milyonda. Küçükbaş hayvan sayısı 2002´de 32 milyonken 2016´da 44 milyon. Süt ve et üretimi de arttı." diye konuştu. Bakan Yılmaz, tarıma çok büyük destek verildiğine değinerek, "Önümüzdeki yıl tarıma 30,9 milyar Türk lirası destek vereceğiz." ifadesini kullandı.
 
Yapılması planlanan çalışmalar hakkında da bilgi veren Yılmaz, şunları kaydetti: "Bunlar ürettiğimiz para etsin, köylümüz zengin olsun, mali sıkıntısı olmasın, emeğinin karşılığını alsın diye yapılıyor. Geçmişe kıyasla çok iyi bir durumdayız. Yine de yarınımız hiç şüphe yok ki daha güzel olacak. Ama bunun şartı birlik beraberliğimizi devam ettirmemiz. Bizim şehitlerimiz var ve şehitlere karşı borcumuz var. İşte o borç şehitlerin uğrunda öldüğü değerlerdir. Bu vatan ve bayrak için onlara sahip çıkmamız lazım. Bu vatana, bu bayrağa da devleti daha güçlü kılarak bu ülkenin insanlarını daha zengin kılarak sahip çıkılır. Onun için de herkesin daha çok çalışması lazım. Allah nasip ederse önümüzdeki dönem daha çok çalışma, üretim, birlik beraberlik dönemi."

Bakın Yılmaz Sivas’ta İlk Kesim ve Genç Çiftçi Projesi Törenine Katıldı
 
“Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var”
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ise törende yaptığı konuşmada, Türkiye´nin zor bir coğrafyada bulunduğunu ve zor bir süreçten geçildiğini belirtti. Bu coğrafyada yaşanan olaylar nedeniyle çok kan ve gözyaşının aktığını, akmaya da devam ettiğini vurgulayan Bakan Çelik, Türkiye´nin bu olayların masa başında çözülemeyeceğini dünyaya haykırdığını ve haykırmaya da devam edeceğini kaydetti. Türkiye´nin gür sesini yükselttiğini, bunun için de birlik ve beraberliğe ihtiyaç bulunduğunu, önemli ve stratejik bir sektör olan tarımın Türkiye için bir tercih değil, zorunluluk olduğuna işaret eden Çelik, "Ahırlarda, ağıllarda, tarlada, bağda bahçede çapayla meşgul olanlar, üretenler, siz başımızın tacısınız." diye konuştu.
 
Tarımda kalkınma olmadan hiçbir alanda kalkınma gerçekleşmeyeceğini olmayacağını kaydeden Bakan Çelik,  şunları söyledi: "Tarım ayakta değilse, sizin ayakta kalmanız mümkün değil. Onun için tarımın öneminin her gün arttığını bilerek çalışmalarımızı ona göre sürdürmemiz gerekiyor. Topraklar azalıyor, iklimler değişiyor, nüfus artıyor bu nedenle tarım son derece önemli. Toprağımızın kıymetini iyi bilmek, onu korumak ve sahip çıkmak zorundayız."
 
Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz ile Bakan Çelik hibe desteği alanlara belgelerini verdi. Bakanlar Yılmaz ve Çelik, daha sonra "ilk kesim" töreni için kurdele kesti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.