Beslenme Dostu Okullar Programı Uygulama Kılavuzu 2016

Beslenme Dostu Okullar Programı Uygulama Kılavuzu 2016

MEB Beslenme Dostu Okullar Programı Uygulama Kılavuzu 2016

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün ''Beslenme Dostu Okullar Programı Uygulama Kılavuzu 2016'' konulu yazısı ve uygulama kılavuzu linki Mebpersonel.com'da.

İşte MEB'in o yazısı:
Beslenme Dostu Okullar Programı Uygulama Kılavuzu 2016
 

Resmi Gazete’de Başbakanlık Genelgesi olarak yayımlanan Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı'nın "Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması"başlığı kapsamında, “Beslenme Dostu Okul Projesi” ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı ile Bakanlığımız arasında 21.01.2010 tarihinde imzalan protokol ile Beslenme Dostu Okullar Programı ülkemizde başlatılmıştır. Okulların gönüllü olarak katılmakta oldukları Beslenme Dostu Okullar programımızla 1423 okul ‘Beslenme Dostu Okul’ Sertifikası almaya hak kazanmıştır. Yıllara göre; 2012 yılında 393, 2013 yılında 326, 2014 yılında 481, 2015 yılında 413 okulumuz sertifika ile ödüllendirilmiştir.

Program, Avrupa bölgesindeki 17 ülkenin dâhil olduğu Dünya Sağlık Örgütünün “Nutrition Friendly Schools Initiatives-Beslenme Dostu Okul Girişimi” kriterleri doğrultusunda yeniden düzenlenen ve 20.09.2013 tarihinde imzalanan Protokol ile yürütülmektedir.

Program’ın Uygulama Kılavuzu illerden gelen görüş ve öneriler de değerlendirilerek Bakanlığımız Okul Sağlığı Bilim Kurulu ve Milli Eğitim Bakanlığı ortak çalışmaları sonucunda güncellenmiş olup 01.10.2016 tarihinden itibaren Programın uygulanması aşağıda yer alan uygulama kılavuzuna göre gerçekleştirilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.