Bilişim Dersi Neden Her Kademede Zorunlu Olmalı?

Bilişim Dersi Neden Her Kademede Zorunlu Olmalı?

Bloomberg HT'de Pazartesi Günü Ana Haber bülteninde Bilişim Derslerinin Türkiye için önemini konuşulacak.

 Bloomberg HT Televizyonunun sevilen Enkırmeni Ali Çağatay, 30 Mart Pazartesi günü 18:45 Ana Haber Bülteninde Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve BÖTE Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şirin Karadeniz ile Bilişim Dersinin neden her kademede zorunlu olması gerektiğini konuşacak.



''Bloomberg HT Haber koordinatörü Sayın Ali Çağıtay; daha önceden bültenlerinde konuk olarak katılan ekonomistler ve bilişim sektörü temsilcileri ile bilişim eğitiminin önemine çoğu kez değinmişti çünkü ekonominin kalkınmasının bilişime ve bu alanda eğitime bağlı olduğu programda vurgulanıyordu. Ali Çağatay "Bilişim Dersinin Neden Zorunlu Olması Gerektiği" konusunu bu sefer ise alanın uzmanlarından Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şirin Karadeniz ile Türkiye'nin gündemine taşıyacak.


Orta gelir tuzağının Türkiye için kader olmadığı, acilen okullarda temelden verilecek her kademede zorunlu bilişim dersi ile Türkiye'nin teknolojiyi üretebilir ve bilinçli kullanabilir hale gelebileceği dile getiriliyor. Alanın uzmanları şu an Türkiye'nin en büyük 4 şirketinin pazar payının toplamının maalesef bir WhatsAPP etmediğini söyleyerek eğer çocuklarımızı bilişim eğitimi ile donatırsak onlara 21. yüzyıl becerilerini kazandırarak ekmeklerini tuştan kazanmalarını ve çağa ayak uydurmalarını sağlayabiliriz diyorlar. 


Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri , 2015-2016 Öğretim yılından itibaren okullarda her kademede bilişim dersinin zorunlu olması için TBMM kapanmadan ilgili kararnamenin çıkması yönünde yetkililere yoğun baskılarını sürdürüyorlar. BT Öğretmenleri bu isteklerine yazarlardan, ekonomistlerden, akademisyenlerden daha birçok yerden büyük destek alıyorlar. Televizyon programları da bu haklı çağrılarına kayıtsız kalmıyor anlaşılan.


Pazartesi Akşamı 18:45'de Bloomberg HT Ana Haber bültenini kaçırmamanızı öneririz.''

Bilişim Dersi Neden Her Kademede Zorunlu Olmalı?


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.