Bilişim Öğretmenleri MEB'den Açıklama Bekliyor

Bilişim Öğretmenleri MEB'den Açıklama Bekliyor

Bilişim Öğretmenleri Platformu Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Bilişim Teknolojileri Norm durumu ile ilgili açıklama yapılmasını bekliyor.

 BİLİŞİM ÖĞRETMENLERİ MEB'DEN AÇIKLAMA BEKLİYOR

Her geçen eğitim öğretim yılı bizleri tüketen toplum olmaya mahkum ediyor. Avrupa Birliği ülkeleri, İngiltere, Avustralya, Estonya… ve eğitimde zirveyi kimseye bırakmayan Finlandiya, meyvelerini toplamak için yıl sayıyor. Evet yıl sayıyor çünkü kodlama okur yazarlığı 10-15 senede öğreniliyor. Temelinde problem çözebilme, analitik düşünebilme kazanımları olan bu dersi bu kadar önemli yapan şey ise üretmek.

 

Popüler kültür ve tüketim toplumu olarak emin adımlarla yürüdüğümüz şu dönemde, ilkokullarda zorunlu kodlama dersi geleceğine dair yapılan haberler mevcut fakat bir türlü çıkmayan yönetmeliğin peşinde olanlar ise yine eğitimcilerimiz.

 

Akıllı tahtalar, tabletler tamam fakat atama bekleyen bilişim öğretmenleri süreç içerisinde bir türlü yerlerini alamıyor. Eylülde yapılan 30 bin atamada 859 gibi düşük bir kadro sayısı alan ve yüksek puanlarla kapatan branş mağduriyet yaşamaktadır. Bilişim öğretmenleri 100 saatlik kurslar ile BTR(Bilişim Teknolojileri Rehberliği) görevlendirmesi olduğunu bunun da büyük bir mağduriyete yol açtığını dile getiriyorlar.

 

Fatih Projesi ve Bilişim Teknolojileri Öğretmeni istihdamı ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan 'BTR yönetmeliği'nde Şubat ataması öncesi son virajın alınmak üzere olduğu düşünülüyor. Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri de Müsteşarlık Makamında imza aşamasında olan yönetmeliğin bir an önce yürürlüğe girmesi için mücadeleye devam ediyor. Bu kapsamda Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri, Meb Müsteşarı Yusuf Tekin’e daha şimdiden yüzlerce mektup göndermiş durumda.

 

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu: "Bilişim öğretmenleri normu ile ilgili sayın müsteşarımızın verdiği talimat doğrultusunda çalışıyoruz, kamuoyunu bilgilendireceğiz." şeklinde açıklama yapmıştı. Bu açıklama doğrultusunda Bilişim öğretmenleri MEB den bir an önce norm açıklaması bekliyor.

 


 

 

"Bilişim Teknolojileri alanında yetişmiş bir insan gücüne sahip olma Türkiye’yi teknoloji ve kodlama müfredatını geliştirip uygulama konusunda bir çok ülkeden daha iyi konuma yerleştirir" gibi fikirlerin yavaş yavaş farkındalık yarattığı, Bilişim Öğretmenlerinin Türkiye için büyük avantaj olduğunun farkına varılması ,en önemlisi Fatih projesinin uygulama alanlarının genişlemesi, BTR'ye olan ihtiyaç ve MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu'nun yaptığı açıklamalar ;Bilişim Öğretmenlerinin yüzünü güldürecek uygulamaların şubat ayına yetiştirileceğine ve mağduriyetlerinin giderileceğine işaret ediyor.

Bu konuda açıklama bekleyen Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri, yaşadıkları mağduriyetin bir an evvel giderilmesini talep ederek MEB yetkililerinden konu ile ilgili (Bilişim Öğretmenleri Normu) açıklama yapılmasını talep ediyorlar...

BİLİŞİM ÖĞRETMENLERİ PLATFORMU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.