Binası olmayan okulda eğitim, konteyner sınıflarda başladı

Binası olmayan okulda eğitim, konteyner sınıflarda başladı

Kahramanmaraş'ta kendine ait binası olmayan okulda, 2013-2014 eğitim-öğretim sezonu konteyner sınıflarda başladı.

 Aslan Bey Mahallesi'ne 5 yıl önce getirilen 14 konteynerle yaklaşık 600 öğrenciye hizmet veren Çakmakçı Sait İlköğretim Okulu'nda manzara bu yıl da değişmedi. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da okula ilk kez kayıt yaptıran minik öğrenciler konteyner sınıflardaki yerini alarak uyum eğitimine başladı.

Aslan Bey Mahallesi'nde 3 yıl önce yapım kararı alınarak ihalesi tamamlanan okul inşaatında halen bir ilerleme kaydedilemedi. Geçen yıl tamamlanması hedeflenen okulun inşaatına temel kazısının ardından bir çivi bile çakılmazken, mahalle sakinleri konteyner okulda eğitim gören çocuklarının durumuna tepki gösteriyor.

3 YILDA 3 İHALE GÖRDÜ

İlk ihalesi 2010 yılında yapılan okul inşaatı diğer yüklenici firmaların usulsüzlük itirazı üzerine TOKİ tarafından iptal edilmiş. 5 aylık yargı sürecinin ardından mahkeme, konunun Kamu İhale Kurumu'nun sorumluluğunda olduğunu belirtmesiyle TOKİ bir sonraki yılın Mayıs ayında yeniden ihale sürecini başlatır. Aynı yılın Temmuz ayında proje çalışmaları başlayan okul inşaatında zemin etüdünün yanlış yapılması işleri aksatır. Hatanın düzeltilmesinin ardından inşaat alanında Kasım ayında hafriyat çalışmaları yeniden başlar, ancak bu kez de ihaleyi üstlenen müteahhit firmanın ekonomik krize girmesi nedeniyle inşat yeniden durdurulur. 30 Aralık 2012 tarihinde bitmesi gereken okul, süre uzatımı ve ihalenin iptali gibi nedenlerle önceki gün yeniden ihaleye açılır. Bu arada şehir merkezinde iş adamlarının katkılarıyla yaptırılan okullar bir yıl gibi kısa sürede hizmete hazır hale getirilerken, 570 günde tamamlanması planlanan 2 katlı 24 derslikli Çakmakçı Sait İlköğretim Okulu inşaatı bir türlü bitirilemez. İki öğün eğitim verilen okulda yaklaşık 600 öğrenciye 12 öğretmen ders veriyor.

Klimaların sık sık arıza yaptığı okulda çocuklar için uygun yapılmayan tuvaletler, öğrencilerin ihtiyaç gidermelerini güçleştiriyor. Fiziki şartların yetersizliğinden şikayet eden öğrenciler ise sınıflarının kışın soğuk, yazın sıcak olduğunu belirtiyor.

MAHALLE MUHTARI BAŞBAKAN ERDOĞAN'A MEKTUP YAZDI

Aslan Bey Mahallesi Muhtarı Veysel Küçük, okulunun durumu hakkında ilgili birçok kurma dilekçe yazdığını söyledi. Sorunun çözümü için Başbakana mektup yazdığını da ifade eden Küçük, "Okulun yapılmasını istiyoruz. Üç yıl oldu, 'yeri eşildi, yapıyoruz' dediler, bir müteahhit geldi beton döktü ondan sonra kayboldu. Sıkıntımız çok büyük, çocukların hepsi mağdur, gerçekten böyle bir yerde çocuk okumaz. Devlet büyüklerinden bu okulun tamamlanması için yardım bekliyoruz." dedi.

"İNŞAAT ÇUKURU TEHLİKE SAÇIYOR"

Çocuklarını başka okula göndermek istemediklerini söyleyen bazı veliler ise, okulun hemen yanı başındaki inşat alanın çocukları için tehlike saçtığını dile getiriyor. Okulun etrafının çit telleri ve saç levhalarla çevrilmesini yeterli bulmayan veliler, "En başta, inşaat çukurunun tehlikesi ve şu anda ders yapılan okulun berbat vaziyette olması biz endişelendiriyor. Sınıfların içinin dar olması nedeniyle öğretmenler sıraların arasından güçlükle geçiyor. Öğrencilerimiz için sıralar yetersiz, tuvaletler yetersiz. Konteynırların üzerinden elektrik telleri geçiyor. Çocuklarımız başına bir iş geldiğinde bunun hesabını kim verecek? Bu okulda sağlık yönünden de emniyet yönünden de her türlü sıkıntı var." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.