'Bir tıkla tasarruf'

'Bir tıkla tasarruf'

Milli Eğitim Bakanlığından Bir Tıkla Tasarruf Projesi.

 Milli Eğitim Bakanlığı yeni projeye imza attı. Bir tıkla tasarruf projesi sonucunda milyonlarca TL tasarruf edilecek.

Bakırköy Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi Bilgisayar öğretmeni Murat Çakır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın'ın talimatı ile milyonlarca TL tasarruf sağlayacak bir çalışmaya imza attı. Çakır, özel bir yazılım ile Bakırköy'deki 48 özel, 47 devlet okulunun depolarında atıl olarak tutulan ancak kullanılabilecek durumda olan eğitim malzemelerini ortak bir havuzda topladı. Projesinin uygulamaya konması ile okullar ihtiyaç duydukları eğitim malzemelerini Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sitesindeki ortak havuzdan internet ortamında talep edebilecekler. Böylece MEB bütçesinden önemli bir kaynak israfının da önüne geçilecek.

VERİMLİ KULLANILACAK

Projenin fikir babası olan Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, 'Türkiye Projesi' olarak tanımladığı çalışmanın kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanımını sağlayacağını söyledi. Günümüz dünyasında insanlar arasında paylaşma duygusunun giderek erozyona uğuradığını ifade eden Aydın, 'Bakırköy Okulları Paylaşıyor' projesi ile okullar birbirlerine daha yakınlaşmış olacak. Böylece okullar arasında daha güçlü bağlar tesis edilecek' diye konuştu.

56 ÇEŞİT MALZEME

Projenin yazılımını gerçekleştiren Bakırköy Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Murat Çakır, projeyi 3.5 ayda tamamladıklarını belirterek, okulların malzeme girişini de bir hafta içinde tamamlayacağını söyledi. Çakır, 'Sitede 56 farklı eğitim malzemesi yer almakta. Projenin Türkiye geneline yaygınlaşması ile yılda 100 milyar TL'yi bulan bir tasarruf sağlanabilir' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.