Bolu MEM’İN Tuhaf Uygulamasına Velilerden Tepki

Bolu MEM’İN Tuhaf Uygulamasına Velilerden Tepki

Bolu’da bir anaokulunun velilerinden toplanan paralarla çalıştırılan F.A. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafında başka bir okula görevlendirildi. Görevlendirmeye tepki gösteren veliler bu garip uygulamanın sebebinin açıklanmasını istiyorlar.

 Öğrenci velilerinin dişinden tırnağından artırarak okul aile birliğine yatırdığı paralarla alınan yardımcı personelin il Milli Eğitim Müdürlüğünün tasarrufu ile başka bir kuruma verilmesine tepki gösteren veliler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu garip uygulamasının velilerin izni ve bilgisi dışında yapıldığı ve bu yöndeki bilgilerin velilerden özellikle gizlendiğini belirttiler.


Edinilen bilgiye göre, Bolu’daki Mebrure İlhan Bağışgil Anaokulu Okul Aile Birliği Bütçesinden maaşı ödenen F. A. Bu okulda değil, Milli Eğitim Müdürlüğünün görevlendirmesiyle Solmaz Ahmet Baysal Anaokulu’nda çalıştırıldı. Kendi paralarıyla çalıştırılan görevlinin başka bir okula verilmesinin anlamsız ve hukuksuz bir uygulama olduğuna işaret eden öğrenci velileri, “Öğrencilere yemek esnasında yardımcı olması ve ders sonrasında okul temizliğini yapması gereken yardımcı personel, parasını aldığı okulda çalışmamakta başka bir kurumda görevlendirilmekte; esas parasının ödendiği kurumda ise işler aksamaktadır.” ifadelerini kullandılar.

“Hesabının sorulmasını bekliyoruz”

Okullarının ve çalışanlarının hakkını savunması gereken il milli eğitim müdürlüğü tarafından bizzat hukuksuz uygulamalara imza atıldığını söyleyen veliler, “İl milli eğitim müdürü, Mebrure İlhan Bağışgil Anaokulu Okul Aile Birliği Bütçesinden maaşı ödenen F. A. yı bu okulda değil de Solmaz Ahmet Baysal Anaokulunda görevlendirmekle neyi amaçlamaktadır? Velilerimizin Gözlerinden sakındıkları evlatlarını emanet ettikleri büyük bir camianın il müdürü veli aidatlarıyla ilgili keyfi ve hukuksuz bir biçimde tasarrufta bulunuyor. Evlatlarımızı emanet ettiğimiz insanların yönetim anlayışı ile ilgili şahit olduklarımız bizleri yeniden endişelendiriyor. Bu hukuksuzla ivedilikle son verilmesini ve bu hukuksuz uygulamayla ilgili olarak soruşturma açılmasını istiyoruz.”  İfadelerini kullandılar. 

kamuexpress

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.