Bu İlçe Projelerde Birinciliğe Doymuyor

Bu İlçe Projelerde Birinciliğe Doymuyor

Bu İlçe Projelerde Birinciliğe Doymuyor

 MAMAK İLÇESİ PROJELERDE BİRİNCİLİĞE DOYMUYOR

Mamak ilçesi projelerde Ankarada birinciliği kimseye kaptırmıyor. Daha öncede 4006 Tübitak Bilim Fuarlarına Damgasını Vuran İlçe haberimizde bahsettiğimiz gibi Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan protokol kapsamında TÜBİTAK tarafından  2013- 2014 Eğitim-Öğretim dönemi için Türkiye genelinde açılan “4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı Kapsamında 1000 okulun desteklenmesi öngörülmüş, Ankara ili için Tübitak tarafından tanımlanan  40 projenin 21 tanesine Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki  21 Okul, 750 nin üzerinde yaratıcı proje ile katılarak Ankara da birinci olmuştu. Şimdi ise;
Uluslararası  projelerde Ankara da Kabul edilen proje sayısı olarak tüm ilçeler arasında birinci oldu.
Avrupa Birliği Bakanlığı’na bağlı Ulusal Ajans’ın 2014 yılı Teklif Çağrısı Döneminde Erasmus + Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği (KA1 projeleri) – Okul Eğitimi Personel Hareketliliği ile Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında sunulan proje tekliflerinin değerlendirme süreci tamamlanmıştır.
Bunun sonucunda Ankara ilinden Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği – Okul Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamında 11 proje kabul edilmiş bunlardan 3 asil 3 yedek proje ile ilçemiz okulları hibe almaya hak kazanmıştır.
Ankara geneli kabul edilen proje sayısı % 12’iken, Mamak ilçesi kabul yüzdesi ise %27dir.Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği kapsamında ise 20 proje hibe alabilmiş, Mamak ilçesinde, 4 okulumuz ve kurumumuz hibe almaya laik görülmüştür. Buna göre;
Ankara genel kabul yüzdesi %9, Mamak İlçesi kabul oranı %20’dir. Diğer merkez ilçeler genel kabul oranları ile karşılaştırıldığında ilçemiz %23 genel kabul yüzdesi ile Ankara merkez ve taşra ilçeleri arasında birinci sıraya yerleşmiştir. Bizde Kamuhabermerkezi.com haber sitesi olarak Mamak İlçe  Milli Eğitim Müdürlüğünü başarılarından dolayı tebrik ederiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.