Bu Okulun Yıllık Kazancı 1,5 Milyon Dolar

Bu Okulun Yıllık Kazancı 1,5 Milyon Dolar

Bu okul başka okullara benzemiyor. Şanlıurfa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, okulun kendi atölyesinde imal edilen ürünlerin satışından yıllık yaklaşık 1,5 milyon lira ciro elde ediyor.

 Atatürk Bulvarı'nda 1944'te açılan lise, bin 500 öğrencisi ve 140 personeliyle adeta fabrika gibi çalışıyor. İlk iki yıl teorik bilgiler alan öğrencilere daha sonra okulun atölyelerinde usta-çırak ilişkisiyle pratik eğitim veriliyor. 

Elektronik bölümünden bilgisayar programcılığına kadar birçok mesleki bölümün yer aldığı lisede, kentteki resmi kurumların mobilya ihtiyacı buradan karşılanıyor.


İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, lisede Türkiye standartlarında çalışma yapıldığını söyledi.


Mesleki eğitimin öneminin anlaşılmaya başladığına işaret eden İlci, "Öğrencilerimiz bir yandan üretim yaparken diğer yandan para kazanıyorlar. Bu anlamda çocuklarımızın erken yaşta meslek sahibi olmaları için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.


Aylık 350-750 TL arasında ücret ödeniyor


Okul müdürü Mehmet Demirok ise şehirdeki birçok kurum için mobilya tasarladıklarını belirtti.


Eğitim saatleri dışında 11 ve 12'nci sınıfta okuyan öğrencilerin atölyelerde çalışma imkanı bulduğunu anlatan Demirok, "Özellikle ihtiyaç sahibi öğrencileri tercih ediyoruz. Bunlara da aylık 350 ila 750 lira arasında ücret ödüyoruz. Atölyelerde çalışan öğrencilerimiz aile bütçelerine katkı sağlıyor" diye konuştu.


Demirok, aylık 15 bin okul sırası kapasitesine sahip olduklarını dile getirdi.


Okulun hiçbir zaman kar amacı gütmediğini aktaran Demirok, şöyle konuştu:


"Atölyelerde üretilen ürünlerin satışından geçen yıl 1 milyon 500 bin lira elde ciro elde ettik. Burada asıl amaç para kazanmak değil. Öğrencilerimizin becerilerine katkı sunmak istiyoruz. Çünkü okuldan mezun olduklarında kolayca kendi işlerini kurabilirler."


Öğrencilerden Nusret Barkın da okuldaki pratik eğitim sayesinde kendisini geliştirdiğini söyledi. Eğitimine devam ederken para kazanmanın mutluluğunu yaşadığını anlatan Barkın, "Ayda 400 liraya yakın ücret alıyorum. Bu parayla ailemin ihtiyaçlarına katkıda bulunuyorum. Ayrıca biriktirdiğim parayla yazın tatile gitmeyi planlıyorum. Böyle bir okulda eğitim gördüğüm için çok mutluyum" diye konuştu.
AA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.