Bursa eğitim günleri başladı

Bursa eğitim günleri başladı

Bursa’da teknik ve endüstri meslek liselerine yönelik düzenlenen ‘Eğitim Günleri’nin açılışında konuşan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, "Dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olmak istiyorsak, eğitimin her basamağında sıçrama yapmalıyız" dedi.

 BTSO ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Bursa Eğitim Günleri’ başladı. BTSO Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, bir ülkenin kalkınmışlık düzeyinin, sahip olduğu insan kaynağının niteliğiyle doğru orantılı olduğunu belirterek, "Nitelikli insan gücü ihtiyacının karşılanması, uluslararası rekabet gücünü arttırma yolunda ilerleyen Türk ekonomisi için mesleki ve teknik eğitim büyük önem taşıyor. Yıllar boyunca başarılarından umut kesilen çocuklarımız hiç olmazsa bir meslek edinsin diyerek meslek okullarına gönderildi. Bununla birlikte okullarımız ve özel sektörümüz arasında doğru bir kurgu yapılamaması da bu anlayışa eklenince bugün karşılaştığımız sorunlar karşımıza çıktı. Yüksek teknolojinin kullanıldığı bilgi temelli ekonomilerde iş gücünden beklenen nitelikler dünden daha fazla bilgi ve beceri gerektiriyor. İhtiyaçları sürekli değişen iş piyasasına zamanında ve hızlı çözümler üretme noktasında mevcut eğitim modelimiz maalesef yetersiz kalıyor" diye konuştu.

"Eğitim sisteminde algı değişikliğine ihtiyaç var"
Türkiye’deki eğitim sisteminin dünyadaki değişim ve dönüşüme uyum sağlayacak esnek ve dinamik bir yapıya kavuşturulması gerektiğini vurgulayan Burkay, 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olmak için eğitimin her basamağında sıçrama yapmak gerektiğini ifade etti. Eğitim sisteminde algı değişikliğine ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Burkay, "Bilgi temelli ekonomik modelde bir diploma edinmekten öte çocukların öğrenmeyi öğrenme yeteneğine sahip olmaları, analitik düşünmeleri, hayat boyu öğrenme sürecini benimsemeleri, en az bir yabancı dili çok iyi konuşabilmeleri, ileriyi teknolojiyi kullanma ve teknoloji üretebilme becerileri kazanmaları öncelikli olmalı. Bunları başaran ülkeler bugünün dünyasında değişimi yönlendirmeye ve yeni yüzyıla yön verme noktasında belirleyici oluyorlar" dedi.

21 Şubat’a kadar 5 farklı oturumda gerçekleştirilecek oturumlarla, teknik ve mesleki okullarda görevli ortaokul öğretmenlerine mesleki eğitim verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.