CHP: MEB öğrencilerin hakkını gasp eden kararlara imza attı

CHP: MEB öğrencilerin hakkını gasp eden kararlara imza attı

Milli Eğitim Bakanlığı, son 4 ayda özünde çocukların psikolojisini, fizyolojisini, beyinsel gelişimini, barınma ve güvenliğini ama en önemlisi hakkını önemsemeyen, hatta gasp eden kararlara imza attı.

- CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Milli Eğitim Bakanlığının son 4 ayda, özünde çocukların psikolojisini, fizyolojisini, beyinsel gelişimini, barınma ve güvenliğini, hakkını önemsemeyen, hatta gasp eden kararlara imza attığını iddia etti.

İrgil, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gelecek eğitim-öğretim yılında, öğrencilerin alacakları derslerden, kalacakları yurtlara kadar son 4 ayda eğitimde bir dizi önemli değişiklik gerçekleştiğini anımsattı.

CHP'li İrgil, iktidarın, "yıllar içinde adım adım uzaklaşılan çağdaş ve laik eğitime karşı artık taarruza geçtiğini" savundu.

Milli Eğitim Bakanlığının, nisan ayında rehber öğretmenlerle ilgili yönetmelik değişikliğini Başbakanlığa gönderdiğini anımsatan İrgil, bununla, okullarda çocukların dertlerini, sorunlarını dinleyen, çocukların başlarına gelen taciz, istismarları takip edebilecek öğretmenlerin devreden çıkarılmak istendiğini öne sürdü.

İrgil, Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliğinin çıktığına işaret ederek, Karaman, Aladağ, İzmir ve daha pek çok yerde yaşanan vahim olaylara rağmen böyle bir yönetmelik değişikliğinin, çocukların istismara açık hale getirilmesi olduğunu bildirdi.

Yeni müfredatla, Atatürk ve inkılapları konularının seyreltildiğini, evrim teorisinin çıkarıldığını, cihat kavramının getirildiğini, fen, matematik, biyoloji derslerinin azaltıldığını öne süren İrgil, şunları ifade etti:

"Son 4 ayda Milli Eğitim Bakanlığı özünde çocukların psikolojisini, fizyolojisini, beyinsel gelişimini, barınma ve güvenliğini ama en önemlisi hakkını önemsemeyen, hatta gasp eden kararlara imza attı. Böyle kararlar çağdaş ve laik eğitim anlayışıyla bağdaşmaz. Kısacası asıl sorun sadece tek başına müfredatta yapılan değişiklikler değildir. Asıl vahim olan, çocukların kalplerine, ruhlarına, bedenlerine yapılan saldırıdır. Çocuklarımıza her anlamda istismar yanlıştır ve bu, insanlık adına yanlıştır. Çocukların aklına, vicdanına, çocukluklarına, gelişimlerine saldırmak, çocukları suistimal ederek kendi ideolojilerimize göre şekillendirmek için zorlamak da bir tür tecavüzdür."

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.