'Cihat' örgütlerin istismarını engellemek için müfredatta

'Cihat' örgütlerin istismarını engellemek için müfredatta

MEB kaynakları, yeni müfredatta olan 'cihat' kavramına ilişkin eleştirilere cevap verdi. FETÖ ve IŞİD gibi terör örgütlerinin kavramı istismar ederek eleman devşirdiğine dikkat çeken yetkililer, buna engel olmak için kavramın doğru anlamının öğretileceğini belirtti.

EROL METİN

Milli Eğitim Bakanlığı, kapsamlı şekilde güncellenen yeni eğitim müfredatının bazı kavramlar ekseninde tartışmalı hale getirilmek istenmesinden rahatsız. Bakan İsmet Yılmaz'ın önümüzdeki günlerde bir basın toplantısıyla yöneltilen eleştirilere cevap vereceği öğrenilirken, bakanlık yetkilileri, başta imam hatip liselerinde fıkıh dersinde 'cihat' kavramının işlenecek olmasının eleştirildiğini hatırlatarak, FETÖ ve IŞİD gibi terör örgütlerinin cihadı istismar ederek eleman devşirdiğini, bu örgütlerin istismarına engel olma adına cihadın gerçek anlamının müfredata konulduğunu kaydetti. Yetkililer, "Terör örgütlerinin istismarı da dikkate alınarak doğruyu anlatma adına böyle bir çalışma yapıldı. Cihat, en doğru şekliyle öğrencilere anlatılacak. Geniş boyutuyla müfredata yerleştirildi. Çok dar bir alana yerleştiriyorlar cihadı. Cihat eşittir savaşmak anlamında verilmiyor. İslami literatürde nasıl yer alması gerekiyorsa o şekilde öğretilecek" dedi. Cihadın kılıçtan ibaret olmadığını ifade eden yetkililer "Terbiye, iyilik yapmak gibi anlamları da değerlendirilerek konuldu müfredata. Abartıldığı kadar da cihada yer verilmiyor. Bu da bir meslek dersi imam hatipte" değerlendirmesini yaptı.

MUSTAFA KEMAL KONULARI AZALTILMADI

Geçmiş dönemle kıyaslandığında 31 Temmuz tarihine kadar görüş ve öneri alınmak için askıda kalacak olan din kültürü ve ahlak bilgisi dersi müfredat taslağında Aleviliğe daha çok yer verildiğini anlatan bakanlık yetkilileri, yeni müfredatta Mustafa Kemal Atatürk'le ilgili kazanım sayılarının azaltılmadığının da altını çizdi.

Kaynak: Karar Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.