Danıştay +4 Yılını Dolduran Müdür Yardımcıları İçin Kararını Verdi.

Danıştay +4 Yılını Dolduran Müdür Yardımcıları İçin Kararını Verdi.

Danıştay +4 Yılını Dolduran Müdür Yardımcıları İçin MEB'in itirazını RED Etti.

Bilindiği üzere Danıştay , Türk Eğitim Sen tarafından  +4 yılını dolduran müdür yardımcılarının sınav puansız okul müdürünün teklifi üzere görev süresinin 4 yıl daha uzatılmasına dair yönetmeliğin durdurmasına dair açmış olduğu davada yürütmeyi durdurma kararı vermişti.  Bu karar sonrası +4 yılını dolduran idarecilerin atamaları MEB tarafından doldurularak bu konuda MEB Yürütmeyi Durdurma kararına itiraz etmişti.  Herkes tarafındann  merakla beklenen itiraz sonucuna dair sorgulama esas numarasına göre Danıştay dava sorgulama sisteminde  bakıldığında itiraz kararının reddine dair olduğunu görmekteyiz.

MEB müdür yardımcılığı sınav puanına göre atamalarda +4 yılını dolduran idarecilerin yerlerini tercihlere açmamıştı  bu karar sonrası MEB yeni bir sınavdan sonra sınav puanını baz alarak mı  yada  mevcut sınav puanları ile bu yerleri yeniden tercihe açabileceği gibi yeni bir sınav sonucuna göre oluşan puanlara ggöre atamaları yapabilir.

Danıştayın bu kararı sonrası MEB tarafından  +4 yılını dolduranlar için nasıl  nasıl bir yol izlenileceği önümüzdeki süreçte netleşecektir. 

Bu konudaki gelişmleri mebpesonel.com sitemizde takip edebilirsiniz.

İşte Mebpersonel.com farkıyla o red kararına dair dava sorgulaması

Danıştay +4 Yılını Dolduran Müdür Yardımcıları İçin Kararını Verdi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.