Ders süreleri değişiyor mu? MEB'ten açıklama! 40 dakika yerine...

Ders süreleri değişiyor mu? MEB'ten açıklama! 40 dakika yerine...

2017 - 2018 eğitim öğretim yılı itibariyle ders süreleri kısalıyor mu? MEB bakanı İsmet Yılmaz konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu...

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ders saati süreleri konusuna ilişkin öğrenci ve velileri yakından ilgilendirecek önemli açıklamalar gerçekleştirdi. İsmet Yılmaz'ın açıklamaları doğrultusunda ders saati sürelerinin kısalıp kısalmayacağı büyük bir merak konusu haline geldi. Peki, ders saati süreleri kısalacak mı? İşte, MEB İsmet Yılmaz son dakika açıklaması...

40 DAKİKALIK DERS SÜRESİ...

Düzce’de ‘Annem Varsa Ben de Varım' kitap okuma proje tanıtımına katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Artık öğrenme süreleri hızlandı, öğrencilerimizi 40 dakika sınıfta tutmakta, dikkatlerini aynı noktaya toplamakta zorlanıyoruz. Birkaç sefer de söyledim ders süresini de biraz kısaltabilmek lazım. Daha etkili bir şekilde dersleri çocuklarımıza bilgileri aktarabilmek için” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE YARDIM ALIYORDU ŞİMDİ YARDIM EDİYOR”

Bakan Yılmaz, şöyle devam etti: “Türkiye borç içerisindeydi, borcu vardı şimdi borcu yok. Türkiye yardım alıyordu şimdi yardım ediyor. Milli Gelire kıyasla dünyada 1'inci ama miktar bakımından da kıyasla dünyada Amerika'dan sonra ikinci. Allah için sorar mısınız hangi Türkiye daha iyiydi. Borç alan bir Türkiye mi, yardım alan Türkiye mi yoksa yardım eden Türkiye mi? Yardım alırken şimdi yardım eder duruma geldik, petrol mü, doğalgaz mı, altın madenleri mi bulduk. Hiçbirisini bulmadık ama tek bir şey beşeri sermayemizin niteliğine, insanımıza güvendik. Ve beşeri sermayeyi nitelikli, üstünlük veren eğitimdir. Eğitim olmazsa bu nüfusunuz size yüktür, eğitimliyse bu nüfusunuz güçtür.” 

haber 7 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.