"Dersane Öğretmenleri Kurslarda Görevlendirilecek"

"Dersane Öğretmenleri Kurslarda Görevlendirilecek"

Kurslarda görev alacak kadrolu öğretmenlerin e-kurs modülü üzerinden başvuru yapabileceklerini ifade eden Kurt, kurs merkezlerinin de öğrencilerin talepleri doğrultusunda öğretmenleri kurslarda görevlendireceklerini kaydetti. Kurt, şöyle konuştu:

 Dershane öğretmenlerinden de yararlanılacak

Kurslarda görev alacak kadrolu öğretmenlerin e-kurs modülü üzerinden başvuru yapabileceklerini ifade eden Kurt, kurs merkezlerinin de öğrencilerin talepleri doğrultusunda öğretmenleri kurslarda görevlendireceklerini kaydetti. Kurt, şöyle konuştu:

"Geçen sene itibarıyla kanunla dershanelerde çalışan öğretmenleri MEB'in kadrosuna almak için girişimde bulunmuştuk. Anayasa Mahkemesinin iptal kararıyla bunu gerçekleştiremedik. Kadrolu öğretmenlerimizden yeterli başvuru olmazsa, bu öğretmenlerimizi de bu kurslarda görevlendirmek istiyoruz. Önceki yıllarda dershanelerde çalışmış öğretmenlerimiz de ücretli öğretmen olarak bu kurslarda görev alabilecekler. Bu öğretmenlerden kurslarda görev almak isteyenler, il ve ilçe komisyonlarına başvurabilecekler."

- Anlık değerlendirme ikinci dönemde

Muhterem Kurt, bu yıl EBA'da yaklaşık 350 binin üstünde ders içeriğinin bulunduğuna dikkati çekti. Öğrencilerin, dersle ilgili videoyu izleyeceğini, videonun altına kazanım testlerinin iliştirileceğini kaydeden Kurt, böylece videoyu izleyen öğrencinin aynı anda ilgili kazanım testini de çözebileceğini söyledi.

Kazanım testlerinin, EBA'da elektronik olarak çözülebilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini bildiren Kurt, "Bunu da ikinci döneme yetiştirebilirsek, öğrencilerimiz yayımladığımız her testi elektronik ortamda çözüp anlık olarak değerlendirmiş olacaklar" bilgisini paylaştı.

- On binlerce öğretmen görevlendirilecek

Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, öğrencilere ve velilere şöyle seslendi:

"Dershanelerin dönüştürülmesi sürecinde asla endişe etmesinler. Bu boşluğun nasıl doldurulacağıyla ilgili bir kaygı içine girmesinler. Dershaneler, 1 Eylül itibarıyla faaliyet yürütemeyecek hale gelmişlerdir. MEB, öğrencilerimizin ihtiyaçlarını kendi okullarında gidermeye muktedirdir. Bu kurslar için on binlerce öğretmen görevlendireceğiz. Milyonlarca öğrencimiz bu kurslara gelecek ve ihtiyaç duydukları eksik konularda eğitimlerini vereceğiz. Üniversite sınavına hazırlanmak isteyen mezun öğrencilerimiz için de kurslarımız var. Bu konuda öğrenci ve velilerimiz hiç endişe duymasınlar. MEB, gereken tedbirleri almış durumda. Öğretmen ve akademisyenler tarafından hazırlanan testler çok önemli. Öğrencilerimizin bu testleri yakından takip etmesi gerektiğini özellikle vurguluyorum. Bu testler, bakanlık adına tescil edilmiştir. Telif hakkı çerçevesinde izinsiz kopyalanması, yayımlanması da yasaktır. Bazı web sitelerinde testlerimizin yayımlandığını maalesef görmekteyiz. Bunlarla ilgili de yasal zeminde mücadele edeceğiz."

Kurt, geçen yıl başlayan kurslara 2 milyonun üzerinde öğrencinin başvuru yaptığını anımsatarak, bu sene sayının 10 milyon dolayında olmasını beklediklerini de bildirdi.

 Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.