Dersane öğretmenleri, ne zaman atanacak?

Dersane öğretmenleri, ne zaman atanacak?

MEB, geçen yıl yayımladığı genelgede yer alan takvime uyamadı

 2014 yılında 5580 sayılı Kanunun ek 1. maddesi şu şekilde:

"Bu maddenin yayımı tarihi itibarıyla, ilgili mevzuat uyarınca faaliyet gösteren dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezleri iş yerlerinde eğitim personeli olarak çalışmakta olan ve herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olanlardan, bu iş yerleri üzerinden sigorta primi ödenmiş çalışma süresi 1/1/2014 tarihi itibarıyla en az altı yıl olup 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde öngörülen genel şartlar ile öğretmen kadrosuna atanabilmek için aranan özel şartları taşıyanlar 1/7/2015-1/8/2015 tarihleri arasında başvurmaları halinde, Kamu Personel Seçme Sınavına girme şartı aranmaksızın Bakanlıkça belirlenecekusul ve esaslar çerçevesinde yapılacak sözlü sınavda başarılı olmaları kaydıyla, kadro ve ihtiyaçlar dikkate alınmak suretiyle belirlenen hizmet bölge ve hizmet alanlarında istihdam edilmek ve sağlık özrü hariç dört yıl süreyle başka bir yere atanmamak üzere, öğretmen unvanlı memur kadrolarına atanabilirler."

Bu maddeye göre, MEB'in bir usul ve esas belirlemesi gerekiyordu.

MEB, 18 Nisan 2014'te yayımladığı 2014/7 sayılı Genelgede, yapılacak atamalar için Maliye bakanlığıyla ortak bir yönetmelik çıkarılacağı ve kılavuzun da 2015 yılı Mart ayında yayımlanacağını belirtti.

Ancak, 2015 yılı Nisan ayında olmamıza rağmen, bu konuda ne Bakan'dan ne de bakanlıktan hiçbir açıklama yapılmamaktadır.

Bir kez daha, binlerce kişi, MEB'in verdiği sözü tutamaması ve ne zaman atamaların yapılacağı konusunda bir bilgilendirme yapılmaması dolaysıyla mağdur edilmektedir.

MEB'in, dersane öğretmenleri için "2015 yılı mart ayında kılavuz yayınlayacağız" dediği Genelgeyi görmek için tıklayınız.

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.