DERSHANELER ÖZEL OKUL OLACAK MI ?

DERSHANELER ÖZEL OKUL OLACAK MI ?

Nabi Avcı, dershanelerin geleceği hakkındaki iddialara açıklık getirdi.

  Nabi Avcı yeni açılacak dershanelere ruhsat verilmeyeceğini ifade etti. Avcı,"Ocak ayına kadar TBMM'de yapılacak yasal düzenlemeyle de Milli Eğitim Kanunu'nda yer alan dershaneye ilişkin tanımlar ve kurallar çıkarılmış olacak" dedi.



2014 HAZİRAN'A KADAR KURSLAR DEVAM EDECEK


Avcı, 'Ocakta kapattık çocuklar dışarı diye, böyle bir şey yok. Dershanelerde eğitim almakta olan çocuklar dönemin sonuna kadar, 2014 Haziran ayının sonuna kadar kurslarına devam edecekler" dedi.

DERSHANELERİN YÜZDE 70'İ DÖNÜŞMEK İSTİYOR


Dershanelerin yüzde 20'sinin mevcut koşullarda özel okula dönüşme kabiliyetinin olduğunu anlatan Avcı, "Geri kalanlar ekstra desteklerle özel okula dönüşebilecek gibi gözüküyor. Dershanelerin yüzde 70'i özel okula dönüşmek istiyor" ifadesini kullandı. Avcı, 'Özel okula dönüşenlere devlet burslu öğrenci gönderecek. Bunun için kanunla düzenleme yapılacak' diye konuştu. Bakan Avcı, dershanelerin özel okula dönüşmesi için özel okul kriterlerinin, geçiş süreci için bir süreliğine hafifletilmesini ve özel okula dönüşecek dershaneler için kredi kolaylığı sağlanmasını planladıklarını dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.