Dershanelerin dönüşümü hızlandırıldı

Dershanelerin dönüşümü hızlandırıldı

Dershanelerin dönüşümü hızlandırıldı

 MEB, dershanelerin özel okula dönüşümüne ilişkin hazırlıkların paydaşlarla istişare edileceği toplantıların ilkini bugün gerçekleştirecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) dershanelerle ilgili düzenlemeleri de içeren Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 14 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, özel okula dönüşecek dershane ve özel etüt merkezlerini dönüşümüne ilişkin yol haritasının belirlendiği genelgeyi yaklaşık 2 hafta önce illere gönderdi.

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, bu genelgenin ardından, dönüşüm sürecine ilişkin alt mevzuatla ilgili çalışmalara hız verildi. Bu kapsamda, yönetmelik ve yönergeyle ilgili hazırlıkların istişare edileceği toplantıların ilki bugün Eskişehir'de gerçekleştirilecek. Toplantıya, il milli eğitim müdürleri, özel öğretim bölümüne bakan ilgili müdür yardımcıları ve şube müdürleri ve merkez teşkilatta bulunan yetkililer katılacak.

Dönüşümle ilgili istişareler, dershane ve okul derneklerinin de aralarında bulunduğu ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla bir sonraki hafta da devam edecek. Böylece ilgililerin görüşleri alınarak çalışmada sona yaklaşılmış olunacak.

Süreç sonunda dershaneleri okula dönüşmeye, okul sektörünü de büyümeye teşvik edecek ve yüreklendirecek bir düzenlemenin hayata geçirilmesi bekleniyor.


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.