Destek Eğitim Odası Açılmasında Tereddüte Düşülen Hususlar

Destek Eğitim Odası Açılmasında Tereddüte Düşülen Hususlar

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan yazı ile Destek Eğitim Odası Açılmasında Tereddüte Düşülen Hususlar hakkında açıklamalar yapıldı.

Destek eğitim odasında öğretmen görevlendirilmesine ilişkin görüş talebini içeren ilgi yazınız incelenmiştir. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 9 Sayılı Kararıyla üniversitelerin hangi bölümlerinden mezun olanların, hangi alanlara atanacakları ve hangi derslere aylık karşılı odasında okutulacak derslerde öğretmen görevlendirmesinde 9 Sayılı kanun'da belirtilen hususların göz önünde bulundurulmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir. İnsan Kaynaklan Genel Müdürlüğü’nden alınan ilgi

(b) yazıda sınıf öğretmenlerinin ek ders ücretlerinin, derslerine diğer alan öğretmenlerinin girdiği saatlerde destek eğitim odasında okuttukları dersler karşılığında %25 fazlasıyla ödenmesinin mümkün bulundurmadığı ifade edilmektedir. Destek eğitim odasında öğretmen göre görevlendirilmesi; öğrencilerin öğretmenlerinden olmak üzere özel eğitim öğretmenleri, sınıf öğretmeni ve alan öğretmenleri ile RAM'da görevli özel eğitim öğretmenleri ya da diğer okul ve kurumlardaki öğretmenler görevlendirilmektedir.

Yönetici ve öğretmenlerin ders ve ek ders saatlerine ilişkin karar kapsamındaki yönetici ve öğretmenler dışındaki resmi görevliler ile sınıf öğretmenlerine ilköğreti, ortaöğretim ve yaygın eğitim kurumlarında haftada 8 saate kadar ek ders görevi verilebilmektedir. Aylık karşılığı ders saatini doldurmayan branş aylık karşılığı girmek durumunda oldukları ders görevlerini tamamladıktan sonra, haftada 6 saate kadar derstek eğitim odalarında görev alabilmektedir. Ayrıca kaynakştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim uygulamaları kapsamında eğitimlerini sürdüren öğrencilere sunulan destek hizmetlerin aksamaması adına destek eğitim odasında görevlendirilecek öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla il ve ilçelerde norm fazlası durumunda olan öğretmenlerin destek eğitim odasında görevlendirilmesi uygun mütalaa edilmiştir. Bu kapsamda norm fazlası odalarında görevlendirilerek de tamamlayabilirler.

Kamuajans.com/ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.