E-okul veli bilgilendirme sistemi (karne notları öğrenme)

E-okul veli bilgilendirme sistemi (karne notları öğrenme)

E-okul veli bilgilendirme sistemi (karne notları öğrenme). E-okul Karne Notları Öğrenme VBS (Veli Bilgilendirme Sistemi) Giriş. MEB e-okul karne notları öğrenme. 2016-2017 eğitim-öğretim yılı 1. dönem sonu karne notları öğrenme. Karne notu sorgulama. E-okul.meb.gov.tr giriş karne notları öğrenme. İlkokul/ortaokul/lise karne notu sorgulama.

E-okul veli bilgilendirme sistemi (karne notları öğrenme). E-okul Karne Notları Öğrenme VBS (Veli Bilgilendirme Sistemi) Giriş. MEB e-okul karne notları öğrenme. 2016-2017 eğitim-öğretim yılı 1. dönem sonu karne notları öğrenme. Karne notu sorgulama. E-okul.meb.gov.tr giriş karne notları öğrenme. İlkokul/ortaokul/lise karne notu sorgulama. Karne notları öğretmenler tarafından e-okul sistemine girilmeye başlandı. Notlar e-okul sisteminde görüntülenebiliyor. E-okul öğrenci girişi yaparak e-okul karne notları öğrenme ekranından notlarınızı öğrenebilirsiniz.

E-okul karne notları öğrenme için e-okul.meb.gov.tr adresinden öğrenci girişi yapmanı gerekmektedir. E-okul karne notları öğrenme ekranı için resme tıklayınız


E-okul Karne Notları Öğrenme. E-okul.meb.gov.tr karne notu sorgulama. 2015-2016 karne notları e-okul meb öğrenme. 2015-2016 eğitim-öğretim yılının 1. döneminin sonuna gelinirken notlar e-okul'a girilmeye başlandı. E-okul karne notları e-okul.meb.gov.tr adresinden öğrenilebilecek.

E-okul karne notları girişi. Öğretmen, öğrenci, veli karne notları girişi görüntüleme e-okul.meb.gov.tr MEB karne notları girişi ekranı. E-okul öğretmen 2015-2016 karne notları girişi ekranı. E-okul veli bilgilendirme, öğrenci karne notu görüntüleme. 2015-2016 eğitim-öğretim yılının 1. dönemi sona eriyor. Öğetmenler karne notları girişi yaparken, veli ve öğrenciler de karne notlarını merak ediyorlar. Haberimizde e-okul karne notu girişi ve karne notu görüntüleme ile ilgili linkleri ve bilgileri bulabilirsiniz.

Gelişen teknoloji ve bilişim çağına girmemiz ile birlikte artık birçok işlem internet üzerinden e okul online olarak yapılabiliyor. E okul, e okul veli, e okul giriş, e okul vbs, eokul, e okul veli bilgilendirme, e okul ortalama, e okul mobil, İşte E -Okul Yönetim Bilgi Sistemi ve E Okul Veli Bilgilendirme. MEB, TEOG, ile ilgili tüm detaylar E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi bu sayfada... E okul veli bilgilendirme sistemi, e okul takdir, teşekkür, devamsızlık öğrenme... E okul veli bilgilendirme sistemi ile karne notu öğrenme.
 

e-Okul VBS son zamanların en yoğun gününü yaşıyor. 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının 1. döneminin sona ermesine az bir zaman kaldı. TEOG sınavına giren öğrenciler sınav sonuçlarını e-Okul giriş yaparak sorgulama yapabiliyorlar. Öğrenciler ve son yazılı ve sözlü sınavlarını olmaktalar. Öğretmenler tarafında e okul veli bilgilendirme sistemine girilen yazılı-sözlü ve karne notlarını ve TEOG sonuçlarını, öğrenciler ve veliler en doğru şekilde öğrenebiliyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yürürlüğü koyulan e-okul vbs uygulaması ile gelişen dünyada eğitimde de teknolojiye ayak uyduruluyor.e-Okul giriş için "ttps://e-okul.meb.gov.tr/" adresinden yapabilirler.
 

E-okul giriş için resme tıklayın

- Daha sonra ise açılan sayfada ilk olarak TC kimlik numaramızı yazıyoruz. Ardından da doğum tarihimizi yazıyoruz. Güvenliğimiz için bizlere verilen güvenlik kodunu da yazıyoruz.

- TEOG sonuçları sorgulama için son işlem olarak ise “tamam" yazan butona tıklıyoruz ve böylece TEOG sonuçları işlemini tamamlamış oluyoruz.

TEOG kısaltması ile dile getirilen bu sınavın sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından en kısa zaman zarfı içerisinde yapılacaktır. Öğrencilerin devamsızlıklarının, okul notlarının en ayrıntılı şekilde bilgilerinin bulunduğu e-okul sistemi üzerinden sonuçlarını öğrenebilirler. 8. Sınıf öğrencileri bu TEOG sınavına girerek bir daha ki yıl hangi liseye gideceklerini almış oldukları puanlar doğrultusunda tercih edeceklerdir.

E Okul üzerinden hangi bilgiler öğrenilir?

- Devamsızlık durumu

- Sınav sonuçları

- Şube başarı ortalaması

- Karne notları

- Sınav tarihleri

- Aldığı belgeler

- Yıl sonu notları

- Haftalık ders programı

- Sınıf bilgileri

- Nakil durumu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yılın 'Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme E-Kılavuzu'nu yayımladı.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında geçen yıl yerleştirme ve nakillerde yaşanan kaosu önlemek için önemli değişiklikler yapıldı. Buna göre, veliler nakil tercihlerinde tek bir okul yerine 3 tercihte bulunabilecek. 17 - 21 Ağustos, 24 - 28 Ağustos 2015 ve 31 Ağustos - 4 Eylül 2015 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi gerçekleştirilecek.

Nakillerde boş kontenjan şartı aranmayacak. Özel okulda okumak isteyenlerin yerleştirme havuzuna dahil olmadan kayıtları daha erken tarihlerde olacak. 8 Haziran'da ise 1 milyon 300 bin öğrencinin merakla beklediği TEOG sonuçları açıklanacak. Yerleştirme puanları da 24 Haziran'da duyurulacak. TEOG'da bu yıl A ve B grubu diye 2 tercih listesi olmayacak.

Tercihler, tek liste üzerinde yapılacak ve öğrenciler 25 tercihte bulunabilecek. Tercih formları bu yıl herhangi bir ortaokul müdürlüğünde onaylatılabilecek. Kayıt, sistem tarafından otomatik olarak yapılacak.

Nakil sonuçları 7 Eylül'de duyurulacak. Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 tercih alınacak ve Yerleştirme Esas Puan (YEP) üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezî olarak yapılacak. Okullar daha sonra kontenjan açabilecek.

TEOG kontenjan tabloları, 24 Haziran'da ilan edilecek. Devlet okullarına tercih işlemleri 6-16 Temmuz'da saat 13.00'e kadar alınacak. Yerleştirme sonuçları, 14 Ağustos'ta açıklanacak. Tercih yapmayan ve tercihine yerleşemeyen öğrenciler, otomatik olarak açıköğretim lisesine yerleştirilecek.

Ancak bu öğrenciler arasında isteyenler 7-10 Eylül arasında 3 tercih yaparak yerleştirme isteyebilecek. Geçtiğimiz yıl öğrenciler istemedikleri halde evlerinden kilometrelerce ötedeki liselere yerleştirilmişti.

E-okul mobil uygulamalarını Google mobil uygulamalarından android ve ıtunes için indirebilirsiniz:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.meb.e_okul&hl=tr

iOS uygulaması için tıklayınız

https://itunes.apple.com/tr/app/meb-eokul/id982521746?mt=8

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNDE SUNULAN HİZMETLER NELERDİR? 

1. Ders Programları: E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinde bulunan ders programları bölüm sayesinde velisi olduğunuz öğrencinizin okulda bulunmakta zorunlu olduğu saatleri öğrenebilir dışarıda olduğu sürelerin kontrolünü sağlayabilirsiniz.

2. Devamsızlık Bilgileri : Veli izni ya da izin siz devamsızlık gibi bilginiz dahilinde ya da bilginiz dışında olan dönem içi tüm devamsızlıkların günleri saatleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

3. Not Bilgisi : E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerindeki not bilgisi bölümü üzerinden velisi olduğunuz öğrencinizin hangi derslerden sınava girdiğini, hangi notları aldığı gibi ders durumu ile ilgili bilgileri öğrenebilir, kontrolleri sağlayabilirsiniz.

4. Proje Ödevi : E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerindeki proje ödevi bölümü ile öğrencinizin proje ödevi olup olmadığını varsa ödevin ne olduğu ya da yapılıp yapılmadığı gibi öğrencinizin ödevleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

5. Kayıt Alınması ve Silinmesi : E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerindeki kayıt alınması ve silinmesi bölümü üzerindeki velisi olduğunuz öğrencinizin kaydının değişimi ya da silinmesi gibi durumlar hakkında detaylı bilgilerine erişebilirsiniz.

6. Nakil Bilgisi : E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerindeki nakil bölümü bulunmaktadır. Bu bölüm ile velisi olduğunuz öğrencinizin nakil durumu ile ilgili bilgilerin takibini gerçekleştirebilirsiniz.

7. Karne Notu : E-Okul veli bilgilendirme sistemine öğrencinizin TC kimlik numarası ve okul numarası ile giriş yaparak sistemde bulunan karne notu bölümüne erişebilirsiniz. Bu bölümde öğrencinin bir yıl içerisindeki karne notu ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz.

8. Diploma Notu : E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden diploma notu ile velisi olduğunuz öğrencinizin mezun olma durumunda aldığı diploma notunun bilgisine erişebilirsiniz.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.