Eğitim Camiası Zorunlu Hizmet Affı İstemiyor

Eğitim Camiası Zorunlu Hizmet Affı İstemiyor

Öğretmenler başta olmak üzere eğitim camiasının çok büyük bir kısmı zorunlu hizmet affı istemiyor.

 Geçtiğimiz haftalarda bazı öğretmenler özellikle sosyal medya üzerinden örgütlenerek zorunlu hizmet affı gelmesi için Milli Eğitim Bakanlığından talepte bulunmuşlardı. 

Peki zorunlu hizmet affı nedir?

Öğretmenler, görev yaptıkları yerin hizmet bölge ve alanı kapsamında zorunlu doğu görevine tabidir. Bu görev 3 ile 7 yıl arasında değişmektedir. Zorunlu hizmet affı isteyen öğretmenler ise doğu görevini yapmamış ve yapmak istemeyen bir kitledir.

Bilindiği üzere 15 Temmuz darbe girişiminden sonra çıkan 667 sayılı KHK ve Milli Eğitim Bakanlığı Sözleşmeli Öğretmenlik İstihdamına Dair Yönetmelik(Ağustos/2016) ile sözleşmeli öğretmen istihdam edilmiş ve bu öğretmenler Doğu ve G.Doğu illerinde 4+2 yıl olarak görev yapacaklardır.

Bakanlığın bir taraftan Doğu ve G.Doğu illerinde ve doğu görevi olan yerlerde öğretmen bulmakta zorlanıp sözleşmeli öğretmenlik sistemine geçmesi bir taraftan da zorunlu hizmet affına sıcak bakması akıllara durgunluk veren bir uygulama olacaktır.

Tüm öğretmenlerimizin zorunlu hizmetlerini tamamlamaları gerekmektedir. Bu konuda herhangi bir affa veya esnetmeye eğitim camiası da tepki ile yaklaşacaktır. Milli Eğitim Bakanlığının da bu konuda bir affa gitmesi uzak bir ihtimal olarak değerlendirilmektedir.

Mebpersonel.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.