Ehliyet sınavı sonuçları açıklandı

Ehliyet sınavı sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı ehliyet sınav sonuçlarını açıkladı.

 Milli Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistem Sınav Yönergesi kapsamında 23 Temmuz 2016 tarihinde yapılması planlanan Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavını (MTSAS-3), FETÖ/PDY terör örgütü darbe kalkışması nedeniyle ileri bir tarihe ertelemişti. Bu kapsamda; daha önce ertelendiği duyurulan MTSAS-3 sınavı, MTSAS-4 sınavıyla birleştirilerek 27 Ağustos 2016 tarihinde yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı sınav sonuçlarını açıkladı.

Sonuçlar için Tıklayınız 

Sınav sonuç belgesi, posta ile evlere gönderilmeyecek. Sonuçlara, MEB'in http://www.meb.gov.tr/ internet sayfasından erişilebilecek.

Sınavı başarıyla geçenler "direksiyon sınavına" girecekler. Ve ardından 2 yıllığına stajyer ehliyet belgesine sahip olacaklar. 

Stajyer ehliyet nedir?

Ehliyet sonuçlarında kazanan adaylar, 2 yıl olmak üzere stajyer ehliyet belgesine sahiptir. Bu süre zarfında; 5 kez kırmızı ışık ihlali olursa, 5 kez hız limiti aşılırsa, 2 yıl süre zarfında toplam ceza 75 puan olursa, ölümcül veya yaralanma kazasına suçlu görünürse, stajyer ehliyet belgesi geri alınacak ve normal ehliyet belgesi verilmeyecek. 2 yıl sonra trafik kurallarına uyan ve yapılmaması gerekenlere dikkat eden stajyerehliyet belgesine sahip olan sürücü, 1 yıl içerisinde normal ehliyet belgesini alabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.