“FATİH Projesi EBA Seçmeli Ders Müfredat Oluşturma Çalıştayı” yapıldı

“FATİH Projesi EBA Seçmeli Ders Müfredat Oluşturma Çalıştayı” yapıldı

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi tarafından Cunda Uygulama Oteli´nde düzenlenen “FATİH Projesi EBA Seçmeli Ders Müfredat Oluşturma Çalıştayı“ gerçekleştirildi.

Çalıştayda konuşan Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, AB´deki krizin ardından Avrupa ülkelerinin Ar-Ge çalışmalarına kaynak ayırmaktan vazgeçtiğini söyledi.
Tırnakçı, AB ülkelerinin yaşlı bir nüfusa sahip olduğuna işaret ederek, "Ülkemizde genç ve dinamik bir nüfus var. Biz sürekli Ar-Ge ve teknolojiye yatırım yaptık ve son 15 yılda gizli bir devrime imza attık. Bunu çok abartmadan ve dillendirmeden yaptık." diye konuştu.
Gelinen noktada 463 bin derslikte etkileşimli tahtaların bulunduğunu, çocukların artık teknolojiyle direkt muhatap hale geldiklerini anlatan Tırnakçı, şöyle devam etti:
"Önümüzdeki yıl içerisinde 200 bin tahtayı dersliklere monte ettiğimizde Türkiye, dersliklerin tamamında yüzde 100 etkileşimli tahtaya ulaşmış olacaktır. Bu FATİH Projesi´nin bir unsurudur. Bunlarında dışında FATİH Projesi´nin en önemli 3´üncü ayağı ise Eğitim Bilişim Ağı (EBA), hem bizim, hem çocuklarımızın hem de geleceğimiz için çok önemlidir. Burada sürekli bir dinamizm var. Şu anda 1 milyona yakın içeriğimiz, görselimiz, videolarımız, kitaplarımız, ses dosyalarımız var. Bu anlamda çocuklarımıza ve okullarımıza hizmet veriyoruz. Hedefimiz, fırsat eşitliğidir. FATİH Projesi´nin bir diğer tanımı da budur. En ücra köyümüzdeki öğretmenimizle, metropol kentteki öğretmenimiz ve öğrencimizin aynı kalitede eğitim hizmeti alabilmesini amaçlıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.