Fatih Projesi İçin Çıkan Yeni Yönetmeliğe Büyük Tepki

Fatih Projesi İçin Çıkan Yeni Yönetmeliğe Büyük Tepki

Fatih Projesi için yeni bir yönetmelik çıktı fakat yeni yönetmelik eğitimciler tarafından fiyasko olarak yorumlandı...

 - Milli Eğitim Bakanlığı,Fatih Projesi kapsamında okullara "Fatih Projesi BT Rehber Öğretmenliği" konulu yeni bir yazı göndererek bu çıkan yeni görev hakkında bilgiler verdiler. Yine Fatih Projesi kapsamında donanım kurulumu yapılan okullarda gerçekleşecek görevlendirmede 100 saat kurs ile bt rehber öğretmenliği kursu alan öğretmenler görev alacak. Üniversite mezunu atanamayan bilişim teknolojileri öğretmenleri ise yine yönetmeliği büyük tepki göstererek iptal davası için kolları sıvadıklarını ve sendika avukatları ile de yakın temas içinde olduklarını 15 gün içinde büyük bir adım atacaklarını belirttiler. 

Okullardaki Eğitimciler Tepkili 

Okullardaki eğitimcilerde yeni yönetmeliğe tepkili. Bir öğretmen duygularını şöyle paylaştı: "Bu yeni yönetmeliği kaleme alanlar eminim şu anda koltuklarında oturmuş ne kadar güzel bir iş yaptıklarını düşünüyorlardır. Yazın Ankara'da eğitici eğitiminde kursiyerdim. Emin olun orada bizlere söylenen cümlelerle bu çıkan yazı tam bir tezat teşkil ediyor. Bundan sonra ne eğitimlerde görev alırım nede BTR olurum. Eğitimde görev alacak eğitici de zorluk çekiyoruz demişlerdi. BTR istemiyor öğretmenler demişlerdi. Siz teşvik edeceğinize daha çok kaçırıyorsunuz. Fatih Projesi ileride niye bitti niye başarısız oldu diye soracaklar illaki. Getirip etkileşimli tahtaları sınıfa koymakla ağ alt yapısını kurmakla göstermelik yere EBA ya girmekle bu proje yürümez arkadaşlar. Herkese hayırlı olsun. Kimileri mutlu kimileri mutsuz oldu. Ankara'dakilerin umurunda değilsiniz emin olun."
Fatih Projesi İçin Çıkan Yeni Yönetmeliğe Büyük Tepki 

FATİH Projesi BT Rehberliği Görevlendirmeleri
​Fatih Projesi Kapsamında yapılan BT Rehberliği görevlendirmeleri ile ilgili yeni yazı valiliklere gönderilmiştir. Yeni yazı bir çok değişikliği beraberinde getirmektedir. Bu değişiklikler özetle;

1- Görevlendirilen öğretmenin asli görevi okulundaki tüm öğretmenlerle en az bir defa sınıf içi uygulamaya destek vermektir. Bu destek EBA, EBA ders veya EBA V sınıf uygulamasını kullanarak ders işleyen öğretmene yardım etme amaçlıdır. Bu görev "Sınıf içi gözlem formu" na işlenecek, BT rehber öğretmen, dersi işleyen öğretmen ve okul müdürü tarafından form imzalanacaktır.

2- Görevlendirmeler Şube müdürü ve il koordinatörünün de bulunduğu komisyonca değerlendirilip teklif edilecektir. Bu komisyon aynı zamanda çalışma süresi içinde "Sınıf içi gözlem formlarını" düzenli olarak kontrol edecek görevi yürütmeyen öğretmenin görev iptali hemen teklif edilecek ve bir sonraki dönem görev verilmeyecektir.

3- Görevlendirme ismi ; FATİH Projesi BT Rehberliği olarak değiştirilmiştir.

4- Artık proje kapsamında olmayan sadece BT sınıfı bulunan okullara bu kapsamda görevlendirme yapılmayacaktır. Görevlendirmeler sadece proje okullarına yönelik olacaktır.

5- 8 Şubeden az okullara görevlendirme yapılmayacaktır

6- 21 Saatten fazla ders görevi olan öğretmenlere kendi okulu dışında rehberlik görevi verilmeyecektir. Kendi okulu proje okulu değilse görev verilmeyecektir.

7- Bilim Sanat Merkezlerine görevlendirme yapılmayacaktır

8- Ücretli öğretmen, aday öğretmen, asaleten veya vekaleten idareci olanlara görev verilmeyecektir

9- Daha önce 180 saatlik Bilgisayar Formatör öğretmenliği vb. ad altında belgelere dayandırılarak yapılan görevlendirmeler yürürlükten kaldırılmıştır.

10- Görevlendirilen öğretmene Bt rehberliği görevi yürüttüğü günler haricinde nöbet görevi verilebilecektir.

YEĞİTEK Eğitim Hizmetleri Koordinatörlüğü
İLGİLİ YÖNETMELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.