FATİH Projesi ve EBA, İstanbul Kitap Fuarı’nda tanıtılıyor

FATİH Projesi ve EBA, İstanbul Kitap Fuarı’nda tanıtılıyor

TÜYAP tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğinde bu yıl 36’ncısı düzenlenen, yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 850 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı fuarda FATİH Projesi ve Eğitim Bilişim Ağı’nın (EBA) tanıtımı yapılıyor.

Büyükçekmece’deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen fuarda
Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce FATİH Projesi ve Eğitim Bilişim Ağı’nın (EBA) tanıtımı yapılıyor.
 
Fuara katılan MEB Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, standa gelerek öğrencilerle etkileşimli tahtada kodlama etkinliği yaptı ve velilerle sohbet etti.
 
Millî Eğitim Bakanlığının fuarda açtığı standa öğrenci, öğretmen ve veliler
yoğun ilgi gösterdi. Fuarda, eğitim teknolojilerinin sunduğu imkânları; okulların, dersliklerin, öğretmen ve öğrencilerin istifadesine sunmak üzere başlatılan FATİH Projesi hakkında ziyaretçilerin soruları cevaplandırılıyor. Fuarı gezen her yaş grubundan ziyaretçiye stant içindeki kiosklar ve örnek sınıf uygulamaları ile EBA portalini yakından tanıma imkânı sunuluyor. Aynı zamanda ziyaretçilerden gelen görüş ve öneriler anketler aracılığıyla kayıt altına alınıyor. Standı ziyaret eden öğrencilere yönelik olarak da bilgi yarışmaları düzenleniyor. Katılan her öğrenciye çeşitli hediyeler veriliyor.
 
MEB Kültür Yayınları YEĞİTEK standında
 
Stantta bu yıl da “2023 Yayın Projesi” kapsamında MEB Kültür Yayınlarından çıkan 56 adet kitabın tanıtım ve satışı yapılıyor. Yayınlar arasında uzun süredir baskısı bulunmayan Resimli Türk Edebiyatı Tarihi, Çocuk ve Gençlik Edebiyatına Giriş, Seçme Masallar, Leyla ile Mecnun (Nizami) ve Millî Eğitim Bakanlığının geçmişten günümüze yayımladığı eserlerin üç ciltlik bibliyografyası da yer alıyor.
 
Öğretmen, öğrenci ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği fuar 12 Kasım’a kadar devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.