Faturasını Ödemeyen Okulun Elektriği Kesildi

Faturasını Ödemeyen Okulun Elektriği Kesildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde elektrik borcunu ödemeyen okullara giden VEDAŞ ekipleri, 'kesinti uygulaması' kararıyla okulların elektriğini kesti.

 Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ), ilçede elektrik borcu biriken ve uzun zamandır borçlarını ödemeyen okullarda kesinti uygulaması başlattı.

Görevlendirilen VEDAŞ ekibi, ilçedeki okulları tek tek gezerek VEDAŞ Bölge Müdürlüğünün aldığı "kesinti uygulaması" kararını okul müdürlerine gösterdikten sonra elektriği kesti.

Uygulama karşısında şaşkına dönen okul yöneticileri, kesinti üzerine durumu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne iletti. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cumali Kaya, yaptığı açıklamada, kesintinin borçların birikmesinden kaynaklandığını belirterek, konunun kaymakamlığa intikal ettiğini ve söz konusu krizin kısa zamanda çözüme kavuşacağını söyledi.

Kaya, "Uzun zamandır okullara ait biriken bazı elektrik faturaları vardı. Bu borçların zamanında ödenmemesi nedeniyle bugün okulların elektriği kesildi. Bu konuyu kaymakamlığa ilettik. Kaymakamlık gerekli yazışmalardan sonra bu mağduriyeti giderecek. Eğitimde aksama yaşanmaması için konu hakkında yazışmalarımız sürüyor" dedi.

İlçedeki okulların yaklaşık 300 bin lira elektrik borcunun olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.