'FETÖ okullar aracılığıyla çocukları terörist haline getirdi'

'FETÖ okullar aracılığıyla çocukları terörist haline getirdi'

Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Cerrah: - "Bu örgüt (FETÖ), çocukları kimliklerinden, kişiliklerinden, şahsiyetlerinden uzaklaştırıyor. Çocukları ailelerinden, milletlerinden, insani değerlerden koparıyor. Bildiğiniz bir insanı silaha dönüştürebiliyor"

Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Selim Cerrah, FETÖ'nün dünyanın farklı ülkelerindeki okulları aracılığıyla Türkiye'nin 'bayrağını dalgalandırdığını' iddia ederek o ülkelerdeki çocukları şahsiyetlerinden, ailelerinden, ülkelerinin milli ve manevi değerlerinden ve insanlığın kadim ortak değerlerinden kopararak terörist haline getirdiğini söyledi.

Bosna Hersek'e temaslarda bulunmak için gelen Selim Cerrah, Türkiye Maarif Vakfının çalışmaları ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) eğitim yoluyla Bosna Hersek ve diğer ülkeler için oluşturduğu tehlike konusunda bilgi verdi.

Cerrah, Maarif Vakfının Bosna Hersek'te yapmayı planladığı çalışmalarla ilgili olarak bir heyetle ülkede bulunduklarını belirterek Maarif Vakıfının kuruluşundan hemen iki ay sonra Bosna Hersek ziyaretini gerçekleştirdiklerini ve dünyadaki 193 ülkeyi de ziyaret edeceklerini açıkladı.

Vakfın kurulma amacının, Türkiye'nin eğitim ve merhamet yönüyle hizmetlerini dünya insanı ile buluşturmak olduğunu dile getiren Cerrah, "Dünyanın her yerindeki mazlumlara nasıl ki kendi topraklarımızı, vatanımızı, evimizi açıyorsak, dünyanın her ülkesine de bizim ülkemizin bu insanlık anlayışını, bu merhametli bakışını taşıyabilmek için mücadele vereceğiz." ifadelerini kullandı.

- "FETÖ 'İyi eğitim' maskesi altında dünyanın farklı ülkelerine zehrini akıtıyor"

Cerrah, FETÖ'nün dünyanın farklı ülkelerindeki okulları aracılığıyla Türkiye'nin 'bayrağını dalgalandırdığını' iddia ederek o ülkelerdeki çocukları şahsiyetlerinden, ailelerinden, ülkelerinin milli ve manevi değerlerinden ve insanlığın kadim ortak değerlerinden kopararak terörist haline getirdiğini vurgulayarak vakfın, FETÖ'nün verdiği bu zararları azaltmak için de çalışacağını söyledi.

FETÖ'nün, "iyi eğitim veriyoruz" maskesi altında dünyanın değişik ülkelerinde de gizlediği kirli amaçlarını ve zehrini gelecekte "kardeş ülkeler" de dahil olmak üzere dünyanın farklı ülkelerine akıtabilecek bir terör şebekesi olduğuna dikkat çeken Cerrah, örgütün Bosna Hersek için de tehdit oluşturduğu mesajını verdi.

Cerrah, Bosna Hersek'in değişik etnik yapıların bir arada yaşadığı bir coğrafya olduğunu anımsatarak "Bu yapının benim ülkemde kendi etinden, kanından, canından olan insanlara yaptığı kötülüğü yarın Bosna Hersek'te Boşnaklara, Hırvatlara veya diğerlerine yapmayacağından kim, nasıl emin olabilir ki? O açıdan Bosna Hersek'in inşa etmeye çalıştığı o birlik içerisinde, dirlik içerisinde, barış içerisindeki yaşama iklimini yarın kumandası ellerinde olan patronları 'Bu ülkeyi de karıştıracaksınız' dediklerinde emin olun ki bu ülkenin insanlarına merhamet etmeyeceklerdir." diye konuştu.

FETÖ'nün toplumların içerisindeki fay hatlarından beslendiğini kaydeden Cerrah, "Bosna Hersek kırılgan bir coğrafyadır. Bu kırılganlığını büyük bir savaşta çok ağır bedeller ödeyerek yaşamıştır. Birliğini korumak için mücadele ediyor aynı zamanda. Bu toprakların insanları çok onurlu ve çok gururlu insanlardır. Onurlarının ve gururlarının incitilmesinden hoşlanmazlar. Bu örgüt, çocukları kimliklerinden, kişiliklerinden, şahsiyetlerinden uzaklaştırıyor. Çocukları ailelerinden, milletlerinden, insani değerlerden koparıyor. Bildiğiniz bir insanı silaha dönüştürebiliyor." dedi.

 
 
Anadolu Ajansı 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.