FETÖ sanığı öğretmen: Susma hakkımı kullanıyorum

FETÖ sanığı öğretmen: Susma hakkımı kullanıyorum

Aralarında "emniyet mahrem imamı" olduğu iddia edilen 2 eski öğretmenin de bulunduğu 20 sanığın yargılanmasına başlandı

Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 20 sanığın yargılanmasına başlandı.

Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, örgütün "emniyet mahrem imamı" oldukları öne sürülen ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık", "sahte özel belgeyi bilerek kullanma", "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme", "silahlı terör örgütüne üye olma", "terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçlarıyla haklarında dava açılan eski öğretmenler A.İ.A. ve A.Y, "silahlı terör örgütü üyesi olmakla" suçlanan eski 17 polis ile avukatları hazır bulundu, firari bir sanık ise duruşmaya katılmadı.

İlk kez hakim karşısına çıkan 14'ü tutuklu 5'i tutuksuz 19 sanığın kimlik tespiti yapıldı. Daha sonra sanıkların dinlenmesine geçildi.

Tutuklu sanıklardan "emniyet mahrem imamı" olduğu öne sürülen eski öğretmen A.İ.A, yazılı olarak yaptığı savunmasında, susma hakkını kullanmak istediğini, gerekirse daha sonra savunma yapacağını belirtti.

Suçu olmadığını ileri süren A.İ.A, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istemediğini de ifade etti.

Tutuklu sanık A.Y. ise etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini söyledi.

Duruşmada diğer sanıkların dinlenmesine devam ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.