Formasyon İçin Ek Kontenjan Verilebilir

Formasyon İçin Ek Kontenjan Verilebilir

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, pedagojik formasyonla ilgili yaptığı açıklamada, gerekli olduğu takdirde 2015 Şubat döneminde yeterli şartlara sahip olan üniversitelerin mezun ve son sınıfta okuyan öğrencilerini kapsamak üzere ek kontenjan verileceğini belirtti.

 YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, pedagojik formasyoneğitimi ile ilgili üniversite öğrencilerinden kendisine yoğun bir şekilde iletilen görüş ve önerileri takip etmekte olduğunu ve bu talepleri YÖK olarak dikkate aldıklarını belirtti. Bu kapsamda yaz döneminde YÖK tarafından üniversitelere verilen pedagojik formasyon programlarının bir kısmının üniversitelerde başlatıldığını, bir kısmının ise bugünlerde başlatılmak üzere olduğunu ifade eden Saraç, öğrencileri yılbaşı akşamında heyecanlandıran ve sevindiren yeni bir haberi daha paylaştı. Prof. Dr. Saraç, 2014 yılında üniversitelere verilen pedagojik formasyonlara ilave olarak gerekli olduğu takdirde 2015 Şubat döneminde yeterli şartlara sahip olan üniversitelerin mezun ve son sınıfta okuyan öğrencilerini kapsamak üzere ek kontenjan verileceğini belirtti. YÖK Başkanı Saraç, ek kontenjanın "gerekli olduğu takdirde yeterli şartları taşıyan üniversitelere verileceğini ve mezun veya son sınıf öğrencilerini kapsayacağının" altını çizdi.

Bu paylaşımın ardından Saraç'ın sayfası öğrenciler tarafından özellikle teşekkür içerikli mesaj yağmuruna tutuldu.

Formasyon İçin Ek Kontenjan Verilebilir

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.