GAZİANTEP 2023 EĞİTİM HEDEFLERİNE SAĞLAM VE HIZLI ADIMLARLA İLERLİYOR

GAZİANTEP 2023 EĞİTİM HEDEFLERİNE SAĞLAM VE HIZLI ADIMLARLA İLERLİYOR

Eğitim 2023 Vizyonu kapsamında Gaziantep ilinde eğitimin duayenlerinden Prof.Dr.Servet ÖZDEMİR eğitim yöneticileriyle bir araya geldi . Eğitim ve Eğitimci dostu belediye başkanı Fatma ŞAHİN hanımefendi ve Gaziantep Valisi Davut GÜL’ün de katıldığı konferansın açılış konuşmasını il müdürü Cengiz METE gerçekleştirdi .

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2023 Eğitim Vizyonunda yer alan hedeflere ulaşma yolunda ilerleyişine yürütülen projeler ve yapılan birçok çalışmalar ile devam ediyor.
2023 Eğitim Vizyon Belgesi bilgilendirme toplantılarının yapılması,  okullarda spor kulüplerinin kurulması, öğrencilerin sosyal, kültürel, sportif ve teknoloji gibi alanlarda kendilerini geliştirmelerine olanak sağlayacak ''Sosyal Okul'' ''Acar Çocuk'' ''Önce Öğren Sonra Eğlen'' ''Sanatta ve Sporda Özel Öğrenciler Yetişiyor'' ''Günden Kalan''  ''Eba Fatihi Okullar'' ''TÜBİTAK'' ''Geleceğin Akıl Küpleri Yetişiyor'' ''STEM,  ROBOTİK, KODLAMA Eğitimleri'' ''Beceri Atölyeleri'' gibi birçok projeyi okul ve öğrenciler ile buluşturan  Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2023 Eğitim Vizyonu Konferansında tüm okul müdürlerini ve rehber öğretmenleri Prof. Dr. Servet Özdemir ile bir araya getirdi.
Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferansa Vali Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Prof. Dr. Servet Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Cengiz Mete, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Okul Yöneticileri ve Öğretmenler katıldılar.

GAZİANTEP 2023 EĞİTİM HEDEFLERİNE SAĞLAM VE HIZLI ADIMLARLA İLERLİYOR

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete : '' Eğitim ve öğretimin özünü insan meselesi olarak gören Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Bakanımız Sayın Ziya Selçuk'un öncülüğünde Eğitimde Vizyon Belgesi açıklandı. Cumhurbaşkanımızın vizyon belgesi açıklanırken ifade ettiği "Şahıslarla kaim olmayan kalıcı bir program ortaya çıktığını düşünüyorum" sözü ile aslında eğitim öğretim meselesinin felsefesini ortaya koymuştur. Eğitim felsefesini her yönü ile ortaya koyan bu vizyon belgesi biz eğitimciler için çok önemli ve değerli bir klavuz haline gelmiştir. Artık biz eğitim neferleri, eğitim çalışanları yapacağımız işi nasıl yapacağımızı, hedefimizin ne olduğunu, yarınlarla ilgili düşüncelerimizin neler olduğunu çok daha net bir şekilde tespit etmiş olacağız. Bakanımız Sayın Ziya Selçuk'un söylediği şu söz ile konuşmama son vermek istiyorum. Aslolan bulut değil gökyüzü olmaktır. Bulutlar ne olursa olsun öğretmen, çocuğun hakkını koruyan kişidir. Değerli meslektaşlarım; öğrencilerimizin gökyüzü olmanız dileği ile hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.'' dedi

Düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Servet Özdemir: Eğitim 2023 vizyon belgesinin desteklenmesi gerektiğini , Milli Eğitim Bakanlığında ilk kez içerden yerli ve milli bir hareketin başlatıldığını , Sayın Bakan’ın büyük özveri ve emeklerle gece gündüz eğitim için çalıştığını , Sayın Cumhurbaşkanının himayesinde başlatılan bu değişim ve dönüşüme eğitimin tüm paydaşlarının sahip çıkması gerektiğini belirtti .

ÖZDEMİR ; Yumurta dışardan kırılırsa omlet , içerden kırılırsa civciv olarak yaşam ortaya çıkar . Milli Eğitim Bakanlığında ilk kez içerden bir kırılma ortaya çıktığını , Vizyon belgesinin en önemli paydaşlarının okul müdürleri olduğunu belirtti .

Vizyon belgesi kapsamında okul müdürlerinin yol haritası üzerinden ipuçları veren ÖZDEMİR , bu harekete destek vermenin milli bir mesele olduğunu dile getirdi .

Servet ÖZDEMİR ; Aile ve okul teorisi uyuşmalı. Eğitim sistemimiz girişimcilik ruhu vermiyor. Okul hayatın ta kendisidir. Diğer taraftan soru soran, araştıran ve farklı fikirleri olan öğrencilerin önünü açmamız lazım. Farklı çocukları cesaretlendirmeliyiz. Çocukların taleplerini yerine getirmek, haklarına saygı göstermek gerekiyor. Türk kültürünü, şarkısını, türküsünü, yörük kültürünü öğrencilerimize öğretelim. Çocuğa ne kadar çok proje yaptırırsanız o kadar iyi. Öğretmen bir ekosistemdir, sınıftaki çeşitlilikten faydalanmalıdır" dedi.

Konferansta okul yöneticilerine ve öğretmenlere seslenen Özdemir:  “Bir öğretmen sabah okuluna giderken ülkemin en iyi edebiyatçısı olacak bir kişiye ders vermeye gidiyorum demeli. Bir öğretmen sabah okuluna giderken ülkemin geleceğinde en büyük şairi olacak bir öğrenciye ders vermeye gidiyorum demeli. Bu örenkleri çoğaltabiliriz” ifadelerini kullandı.

GAZİANTEP 2023 EĞİTİM HEDEFLERİNE SAĞLAM VE HIZLI ADIMLARLA İLERLİYOR

Okul müdürlerine eğitim alanında Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları projeleri ve kattıklarını anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bilginin güç, gücün ise insanı lider yapacağını, buradan yola çıkarak okulların fiziki alanları, alt ve üst yapıları ile spor alanlarına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı.

Okulların yanında spor merkezleri yapılması gerektiğini de dile getiren Şahin, okullara spor malzemeleri desteği vereceklerini aktardı. Bu anlamda Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüşeceklerini belirten Şahin, Gaziantep’teki genç nesli eğitim ve spor alanında iyi değerlendireceklerini aktardı.

 

Gaziantep Valisi Davut Gül de, eski görev yaptığı Sivas’taki bir uygulamayı Gaziantep’te de hayatı geçireceklerini ifade etti. Bu uygulama ile okullarda ‘okul meclisi’ oluşturacaklarını belirten Gül, bu meclisin yarısının öğrencilerden yarısının ise öğretmen ve velilerden oluşacağını söyledi. Vali Gül : ''Okullarda spor kulüpleri kurulmasını istiyoruz. Birinci dönemin sonuna kadar 50 bin lisanslı sporcumuz olsun istiyorum. Öncelik sırasına göre tüm sorunlarımızı çözmek istiyoruz. Çocuklarımızın yeteneklerine göre spor yapmalarını sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.