Gaziantep'de Okullar Vali Bey'in Keyfini Bekliyor .

Gaziantep'de Okullar Vali Bey'in Keyfini Bekliyor .

Gaziantep'de Okullar Vali Bey'in Keyfini Bekliyor .

   Gaziantep Valisi Erdal ATA , Milli Eğitim Bakanlığının yönetmeliklerini hiçe sayarak Gaziantep'de okulları idarecisiz bıraktı. Göreve geldiği günden bu tarafa keyfi uygulamaları ile dikkat çeken ATA'nın son icraati ise okul müdürleri yer değişikliğine olan muhalefeti olarak göze çarpıyor . Ülke genelinde yer değişikliği işlemlerinin neredeyse sonuna gelmesine rağmen Gaziantep Valisi yer değişikliği işlemlerini gerçekleştirmiyor.

Gaziantep ilinde yer değişikliği bekleyen okul müdürlerimizin sitemize gönderdiği şikayet mailleri ve yorumlarının yanı sıra sendika yetkilileride bu duruma tepki veriyor.              Gaziantep Valisinin daha önce de puanla müdürlük atamalarını geçiktirdiği ve imzalamamak için uzun süre direnmesine rağmen sendikanın girişimleri ile kerhen bu atamaları imzaladığı biliniyor .         

Gaziantep Valisi Sayın ATA'nın yönetici görevlendirmelerinde kriz yaratmasının perde arkasında ne yatıyor ? Asıl sorulması ve sorgulanması gereken konu budur . Eğitimbirsen yetkililerinden aldığımız bilgiye göre Vali Bey'in ve Vali yardımcısı doktor Adil Nas'ın bu görevlendirmeleri imzalamama nedeni nedir ? Ayrıca Milli Eğitimle mahkemelik olan ve MEB aleyhine 50 bin Tl tazminat davası açan doktor Adil Nas'ın Milli Eğitimden sorumlu yapılmasının ardında yatan nedeni Vali Bey açıklamalıdır.                

Sonuç olarak ; Gaziantep ilinde okullar müdürsüz kalmıştır . Eğitim kapsa doğru sürüklemmektedir . Yıllardır Gaziantep ilinin tüm istatistiklerde eğitimde son sıralarda bulunmasına kafa yormayan Vali Bey ve İl Milli Eğitim Müdürünün müdür atamalarını bile beceremediği ve G. Antep'de dalga konusu olduğu dilden dile dolaşmaktadır. Kısaca G. Antep'de öğrenciler okullarında idareci görmek için Vali Bey ve İl müdürünün keyfini beklemektedir . 

Vali Bey okul müdürlüğüne bu kadar heves ediyorsa , koltuğu bırakıp okul müdürlüğü yapsın .

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.