Halk Eğitimlerin Sorunları Çözülmelidir

Halk Eğitimlerin Sorunları Çözülmelidir

Halk Eğitim Merkezlerinde personel sıkıntısı her geçen gün artarken günü birlik yazılarla(04/07/2014 tarihli) tam sıkıntılar çözülüyor derken aksi uygulamalar getirilmektedir. Açık öğretim iş ve işlemlerinin yoğunluğu bilinmekte ve açık öğretim öğrencilerinin sayısı her kayıt döneminde katlanarak artmaktadır.

  Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden; 26/09/2013 tarihli ve 91554184/490/2692284  sayılı yazısıyla(Konu: Açık Öğretim  Okulları) Halk Eğitim Merkezlerine açık öğretim iş ve işlemleri için personel takviyesi yapılmasını istemişti.

 

            Bilindiği gibi Açık öğretim  okullarının  tüm iş ve işlemlerinin Halk Eğitim Merkezlerine bırakılması bu kurumlardaki personel ihtiyacını gündeme getirmiştir. Halk Eğitim Merkezlerindeki idarecilerin her  yıl  yapmak zorunda olduğu açık öğretim işlerinin bir kısmını burada saymaya çalışalım; açık ortaokul için bir  yıl  içinde 3 yeni kayıt, 3 kayıt yenileme, 3 merkezi sınav. Açık lise için bir  yıl  içinde 2 yeni kayıt, 3 kayıt yenileme, 3 merkezi sınav. Ayrıca Halk Eğitim Merkezlerinin; açık öğretim  okullarının  yeni kayıtlarında tasdikname onayları, öğrenci takibi, öğrenci işleri, dosya takibi, vb. gibi bir öğrenci için  yıl  içinde 9'u bulan büyük iş yoğunlukları bulunmaktadır.

 

            Ülkemizde açık öğretim iş ve işlemlerini Halk Eğitim Merkezleri yapmaktadır. Açık öğretim kitaplarını dahi bu eğitim kurumlarının idarecileri almakta; kendileri dağıtmakta, özellikle kayıt yenileme ve yeni kayıt zamanlarında uzun insan kuyrukları oluşmaktadır. Haliyle normları artırılmayan ve personel takviyesi yapılmayan bu kurumlarda personel sıkıntısı artık dayanılmaz boyutlara ulaşmıştır.

 

 

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına  İlişkin Yönetmelik(18/06/2014)

 

İlave müdür yardımcısı norm  kadrosu

 

MADDE 14- (1) Rehberlik ve araştırma merkezleri hariç olmak üzere, eğitim kurumlarından;

b) Döner sermaye işletmesi bulunanlara,

c) Tam gün tam  yıl  eğitim uygulaması ve/veya açık öğretim kapsamında yüz yüze eğitim uygulaması yapılan eğitim kurumlarına,

her özelliğe bağlı olarak ayrı ayrı olmak üzere ilave 1 müdür yardımcısı norm  kadrosu  daha verilir.

 

          demektedir.  Bakanlık 18/07/2014 tarihine kadar norm güncellemelerinin yapılmasını istemiştir. Halk Eğitim Merkezlerinin normlarının güncellemesini bakanlık yapacaktır. Daha önce görüştüğümüz, çalışkanlığıyla eğitim camiasında bilinen Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünde üst düzey bir bürokratımız 1  yıl  önce bu merkezlerin idareci normlarını artırmayı düşündüklerini, personel sıkıntısının farkında olduklarını belirtmişti.

 

          Görüldüğü gibi bu merkezlerin normlarının biran önce artırılması gerekmektedir. Genel Müdürlük bu işi 18/07/2014 tarihine kadar çözebilecek güç ve beceridedir. Bu şekilde birçok eğitimcimizin mağduriyeti de engellenmiş olacaktır.            

 

          Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün bu sorunu biran önce çözmesi tek temennimizdir.

 
 

Kamuajans/Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.