“Hayat Boyu Öğrenme“ kısa film yarışması başlıyor

“Hayat Boyu Öğrenme“ kısa film yarışması başlıyor

Türkiye ile Avrupa Birliği´nin ortaklaşa finansmanıyla, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Türkiye´de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi 2“ kapsamında, “Hayat Boyu Öğrenme“ kısa film yarışması düzenlendi.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel,  ülkenin dört bir yanında halk eğitim, mesleki eğitim, turizm eğitim merkezleri olgunlaşma enstitüsü bulunduğunu hatırlatarak, bu merkezlerde yürütülen eğitim çalışmalarına toplumun bir kısmının yeterince ilgi gösteremediğini aktardı. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü olarak yaptıkları faaliyetlerin farkındalığını arttırmaya çalıştıklarını dile getiren Altunel, Türkiye´nin özellikle hayat boyu öğrenmeye katılım oranları Avrupa Birliği ve diğer ülkelerle kıyaslandığında, istenilen rakamların görülmediğini belirtti. Altunel, bu nedenle hayat boyu öğrenmeye katılımın farkındalığını oluşturmak amacıyla Türkiye ile Avrupa Birliği’nin ortaklaşa finansmanıyla, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen, "Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi 2" kapsamında kısa film yarışması düzenlediklerini anlattı.

"Hayat Boyu Öğrenen Bir Türkiye" konulu yarışmanın son başvuru tarihinin 17 Mart 2017 olduğunu ifade eden Altunel, "Hayat boyu öğrenme; bireyin, kişisel, sosyal veya istihdam amaçlı, bilgi, beceri ve yeterliliklerini geliştirmek için hayatı boyunca katıldığı her türlü öğrenme etkinlikleri olarak tanımlanıyor. Kısa film yarışması ile hayat boyu öğrenmenin tanıtılması, öğrenmenin her yaşta ve her yerde gerçekleşebileceğinin kamuoyuna anlatılması, öğrenme yoluyla kişisel, sosyal veya iş amaçlı becerilerin geliştirilmesinin kişinin kendi yaşamına, ailesine, çevresine ve topluma kazandırabileceklerine dikkat çekilmesi amaçlanıyor." diye konuştu.

Yarışmanın birincisinin "Black Magic URSA Mini Profesyonel Kamera, Canon 18-135mm IS STM Lens ve DaVinci Editing Programı", ikincisinin "Canon EOS 7D Mark II DSLR Fotoğraf Makinesi ve 18-135mm IS STM Lens", üçüncüsünün "GoPro Hero 5 Aksiyon Kamerası" ile ödüllendirileceğini söyleyen Altunel, mansiyon olarak da iki adet "Apple iPad Air 2" hediye edeceklerini söyledi. Altunel, herkese açık olan yarışmaya katılımcıların "http://hayatboyu.meb.gov.tr/yarisma" internet sayfası üzerinden başvurabileceğini ifade etti. Yarışmada birinci olan filmi, genel müdürlük olarak yürüttükleri çalışmaları topluma gösterebilmek adına düzenledikleri toplantı ve etkinliklerde göstereceklerini aktaran Altunel, kısa film konusunda çalışma yapan sinema sektörünün, bu yarışmayla hayat boyu öğrenmeye dikkati çekeceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.