İki bakanlıktan olimpiyat açılımı! Her öğrenci lisanslı sporcu olacak!

İki bakanlıktan olimpiyat açılımı! Her öğrenci lisanslı sporcu olacak!

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı gençleri spora özendirmek için işbirliği yaptı. 5’inci sınıf öğrencilerine yetenek testleri uygulanacak. Spora devam edenlere TEOG’da ek puan verilecek

 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Gençlik Spor Bakanlığı eğitimde devrim niteliğinde işbirliği yaptı. 11-19 yaş aralığındaki gençleri spora özendirmek için dev bir adım atıldı. Ortaokul 5'inci sınıflarda tüm öğrencilere yetenek testleri uygulanacak. Bu kapsamda, 8 yıl içinde bütün öğrencilerin en az bir branşta lisans alması hedefleniyor. Yetenekleri doğrultusunda eğitim alan öğrenciler 6 ve 7'nci sınıfta eğitimleriyle ilgili kapsamlı bir değerlendirmeye alınacak 8'inci sınıfta ise gerekli yönlendirmeler yapılacak. Spora devam öğrencilere TEOG'da ek puan verilecek. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı "Her çocuğumuz kendi tercih ve yeteneğine göre en az bir spor alanına yönlendirilecek ve özel eğitimlere tabi tutulacak. Böylece önümüzdeki 8 yıl içinde her çocuğumuzun kendine en uygun spor alanında sporcu lisans düzeyinde bir eğitimden geçmesini hedefliyoruz" dedi.

BAKANLIK TEK TEK TARAYACAK
İşbirliği kapsamında 5'inci sınıftan itibaren her öğrenci Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından taramaya tabi tutulacak ve taramanın ardından öğrencilerin yatkın olduğu spor branşlarına göre her öğrenci lisanslı sporcu olacak. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç "14 yılda 20 kattan fazla bir artış söz konusu ama 79 milyona yaklaşan Türkiye'nin lisanslı sporcu sayısının çok daha fazla olması gerekiyor. Bu yaptığımız çalışma ile buna büyük bir ivme kazandıracak" diye konuştu.

TEOG'DA PUAN VERİLECEK
Sportif etkinliklere katılan öğrencilere TEOG'da ek puan verileceğini belirten Avcı, şöyle dedi: "Protokolün maddelerinden biri de çocuklarımızın bu alandaki başarılarının daha sonra değişik aşamalarda, ortaöğretime geçiş aşamasında yani TEOG'da bir ek puan olarak değerlendirilmesidir. Çocuklarımız hem kendi kabiliyetleri doğrultusunda spor yapacaklar hem de bu faaliyetleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından değerlendirmeye alınacak ve onların akademik başarılarına da bu yansıtılacak."

ÖĞRETMENE TAYİN KOLAYLIĞI
Protokol maddeleri şöyle:
 Ortaokul 5'inci sınıftan itibaren tüm öğrenciler yetenek taramasından geçirilecek.
 Her öğrenci en az bir spor dalında lisans sahibi olacak.
 Yetenekleri keşfedilen öğrenciler olimpiyatlara hazırlanacak.
 Öğrencilere basketbol, voleybol ve yüzme gibi spor dallarında eğitim veren tüm kurslar ücretsiz olacak.
 Okullardaki spor salonları haftasonu da açık olacak.
 Hakemlik yapan öğretmen görev yaptığı bölgeye tayin isteyebilecek.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.