İl MEM "Her Okulda Asansör Olacak"

İl MEM "Her Okulda Asansör Olacak"

İl MEM "Her Okulda Asansör Olacak"

 İl MEM "Her Okulda Asansör Olacak"Denizli Valiliği'nden yapılan açıklamada her devlet okulunda mutlaka engelli asansörü olmasının gerekliliği vurgulandı.MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü imzasıyla Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilen resmi yazıda Denizli'de açılan PEGEM KPSS Kursu'nun binasında asansör olmadığı ve öğrencilerin üst katlara ulaşımında sorun olup olmayacağı konusunda tereddüte düşüldüğü gerekçesiyle izin yazıları incelenmiş ve sonuç olarak kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm yapılar ve yolların kanun yürürlüğe girdikten itibaren sekiz yıl içinde engellilerin erişebileceği alanlar haline getirilmelidir hükmü eklenmiştir. 

Buna göre tüm kurumların bu yönetmeliğe uyarak kısa zamanda her alanı engellilerin erişimine açmak zorunluluğu bulunmaktadır. Ayrıca bu yönergeye kamu kurumlarıyla birilkte kamu kurumlarından ruhsat ve çalışma izni alarak açılan özel eğitim kurumları da dahilidir hükmüyle birlikte değerlendirilir. 

Özetle hem kamu hem özel sektörü kapsayan bu kararla birlikte artık bütün okullarda engellilerin okulun her alanına rahatça erişimini sağlamak için gerekli önlemler alınmalıdır. Bunun en başında ise kesinlikle engelli asansörü gelmektedir. Tüm kurumların bu hassasiyeti göstermesi rica olunur.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.