İlçe MEM'den 'dershane' hizmeti

İlçe MEM'den 'dershane' hizmeti

Marmaris'te, dershanelerin ücret karşılığı yaptığı hizmetin, devlet eliyle ücretsiz olarak yerine getirilebildiğini gösteren bir uygulama yürütülüyor.

 Marmaris'te İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenlerden oluşturulan komisyonlarla, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'na (TEOG) girecek öğrencilere, ücret talep etmeden deneme sınavı hizmeti verilmeye başlandı.

Geçen kasım ayında ilki gerçekleştirilen TEOG'da Marmaris'in il birinciliğini elde etmesi üzerine, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce 8. sınıf öğrencilerinin başarısını artırmak için örnek çalışma başlatıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan önderliğinde öğretmenlerden oluşturulan komisyon, 28 ve 29 Nisan tarihlerinde yapılacak TEOG'da çıkması olası soruların benzerlerini hazırladı. Öğrenciler, bu soruların sorulduğu ücretsiz deneme sınavına tabi tutulmaya başlandı.

Aldoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, elde edilen başarıdan mutluluk duyduklarını, bunu sürekli kılabilmek ve daha yukarılara taşıyabilmek için üstlerine düşeni yerine getirmek amacıyla komisyonlar oluşturduklarını söyledi.

İlk etapta din kültürü ve ahlak bilgisi, İngilizce ve matematik branşlarındaki öğretmenlerden komisyonlar oluşturduklarını ifade eden Aldoğan, komisyonların deneme sınavları hazırladıklarını kaydetti. Sınavlara ilçedeki 8. sınıfta eğitim gören 950 öğrencinin katıldığını anlatan Aldoğan, "Sınav sonunda öğretmenlerimiz sonuçları inceliyor ve öğrencilerin başarısız oldukları konuları belirliyor. Daha sonra derslerde bu konulara ağırlık veriliyor" dedi.

Aldoğan, ilerleyen günlerde diğer dersler için de komisyonlar kurulacağını ve ikişer deneme sınavı uygulanacağını bildirdi. Bazı öğrencilerin maddi imkansızlıklar nedeniyle dershaneye gidemediğine dikkati çeken Aldoğan, bu uygulamayla öğrencilere sınavlarda yardımcı olmayı amaçladıklarını vurguladı.

Aynı uygulamayı daha önce YGS için de yaptıklarına işaret eden Aldoğan, öğrencilerden deneme sınavı için ücret alınmadığını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.