İlçe Memlere Çağrıda Bulunuldu

İlçe Memlere Çağrıda Bulunuldu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özellikle ilçelerde yapılan sınavlarda görevlendirmeler yönünden zaman zaman bazı sıkıntılar yaşanıyor.

 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından -özellikleilçelerde- yapılan sınavlarda görevlendirmeler yönünden zaman zaman bazı sıkıntılar yaşanmaktadır. Görevlendirmelerin şeffaf yapılması açısından tüm Milli EğitimMüdürlüklerinin bilgisayar sistematiğinegeçmesi yararlı olacaktır.
 
Milli Eğitim Bakanlığı Hangi Sınavları Yapmaktadır?
 
Merkezi sınavlar kapsamında tüm illerde ve ilçelerin büyük bir kısmında MTSAS, TEOG, Mazeret Sınavları, PYBS, Açık Lise ve Açık Ortaokul sınavları yapılmaktadır.
 
Yaz Aylarındaki Sınavlar Öğretmenlere Duyurulmuyor!
 
Milli Eğitim Bakanlığı'nın merkezi sınav takviminde bazı sınavlar, öğretmenlerin tatilde olduğu döneme denk gelmektedir. Bu sınavlar birçok okulda öğretmenlere duyurulmadan okul yöneticilerine sınav görevleri verilmektedir. 8-9 Ağustos 2015'te Açık Öğretim Lisesi sınavları ile 22 Ağustos'ta MTSAS sınavları yapılacaktır. Bilgisayar sistematiğine geçildiği takdirde tatilini memleketlerinde geçiren öğretmenler de bu sınavlarda görevli alma imkanına sahip olacaktır.
 
Öğretmen Görevlendirmesinde Bilgisayar Sistematiğine Geçilmelidir!
 
Görevlendirilen personellerin düzenli dağılımını ve şeffaflığı sağlamak adına tüm Milli EğitimMüdürlükleri bilgisayar ortamında sınav görevi başvurularını almalıdır ve yine bilgisayar ortamındadağıtım yapmalıdır. Hazırlanacak otomasyon programlarıyla geçmişe dönük tüm kayıtlar da tutulmuş olacaktır. Özellikle İlçe Milli Müdürlüklerinin sınav görevlendirmeleri hususunda bilgisayar ortamına geçmesinde fayda vardır.
 (gazetekamu)

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.