İlkokul Öğrencilerinin Temizlik Yapmasına Soruşturma Açıldı

İlkokul Öğrencilerinin Temizlik Yapmasına Soruşturma Açıldı

100'üncü Yıl İlkokulu'nda temizliğe soruşturma.

100'üncü Yıl İlkokulu'nda ilkokul öğrencilerinin temizlik yapmasına soruşturma açıldı.

Ellerine aldıkları fırça ve paspaslarla okulun sınıflarını ve koridorlarını yıkayan öğrencilerin, evlerine gittiklerinde pantolonlarının paçalarının ıslak olması velililerin dikkatini çekti. Bir veli, 'Oğlum paçaların neden ıslak?' sorusuna öğrencinin 'Baba okulun sınıflarını ve koridorlarını yıkıyoruz' diye cevap alması üzerine bir gün sonra okula gitti. Okulda öğrencileri ellerinde fırça ve paspaslarla temizlik yaparken gören veli, kameralı cep telefonuyla öğrencilerin fotoğrafını çekip durumu belgeledi.

SAPLAR KISALTILMIŞ

Velinin çektiği fotoğraflarda öğrencilerin temizlik için kullandıkları paspas ve fırçanın saplarının boylarına göre kısaltıldığı dikkat çekti. Paspas ve fırça saplarının öğrencilerin kullanımına uygun olsun diye kesildiğini belirten veliler, soğuk havada temizlik sırasında üzeri ıslanan çocuklarının sık sık hastalanmasından yakındı. Velilerden Resul Göktaş, Dündarlı 100'üncü Yıl İlkokulu'nda çocuklara temizlik yaptırıldığını belirterek, "Biz veliler olarak okulumuza temizlik görevlisi göndermelerini istiyoruz. Bu sayede çocuklar da temizlik yapmaktan kurtulur. Daha sonra bu okulda hastalıklar çoğalmaya başlayabilir" dedi.

Bir diğer veli Yakup Elmas ise okulda 2 çocuğunun eğitim gördüğünü belirterek, "Çocuklara temizlik yaptırıyorlar. Bu okula veliler olarak Milli Eğitim'den acilen temizlik görevlisi göndermelerini istiyoruz. Biz veliler olarak çocuklarımızın okulu temizlemelerini olumlu bakmıyoruz" diye konuştu.

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Dündarlı 100'üncü Yıl İlkokulu'nda öğrencilerin okulu temizlediği iddiaları ve velilerin şikayetleri üzerineNiğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü duruma el koyarak soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında okula iki müfettiş gönderildi. Öte yandan beldedeki 3 okulda sadece kaloriferleri yakmak için bir görevli bulunduğu belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.