İmam Hatip Düşmanları Kudurdu!

İmam Hatip Düşmanları Kudurdu!

Yeni eğitim öğretim yılının açılışına kısa bir süre kala ulusalcı bazı basın yayın organlarında İmam Hatip ve Arapça Düşmanlığına yönelik haberler ve algı operasyonları had safhaya çıktı.

Ulusalcı yayın politikalarıyla bilinen bazı yayın organları ve internet sitelerinde hemen hemen hergün imam hatiplerle ilgili, din eğitimine yönelik karalayıcı ve iftira nitelikli onlarca haberler yer almaya başladı. Son günlerde bu yayınlara merkez medyadan bazı yayın organlarının da alet olması nedeniyle son derece organize bir şekilde MEB Bürokratlarına ve Hükümete karşı karalama kampanyası başlatılmış durumda. Her geçen gün bu saldırıların daha da arttırıldığını ise ibretle takip ediyoruz.

Medyada her gün artarak yer alan idareci kıyımları haberleri, imam hatipleri istemezük türünden manşetler, her yerde imam hatip boykotu varmış türünden haberler ve imam hatipleri karalayan paralel beyinsizlerin köşe yazıları sosyal medya marifetiyle de köpürtülerek din eğitiminden vatandaş rahatsızmış gibi bir algı oluşturulmaya ve  bunun üzerinden hükümet baskı altına alınmaya çalışılmaktadır.

Ulusalcı yayaın organlarının son hedefi ise Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz Hoca. Hükümet düşmanı ululsalcı medya, Nazif YILMAZ ‘ın İmam-Hatiplerde Arapça öğretimi ile ilgili yazdığı bir makaleyi çarpıtarak, basın ahlakı ve yayın etiğinden uzak bir şekilde Genel Müdür'ün Türkçeyi yasak ettiğine dair aslı astarı olmayan haberler yaparak gazeteleriyle, internet sitleriyle, sosyal medyasıyla hep birlikte Genel Müdür'e karşı bir linç kampanyası başlattılar.

28 Şubat 1000 yıl sürmedi ama birilerinin hevesleri kursaklarında kalmış olmalı ki pervasızca ve hayasızca utanmadan  her gün İmam Hatiplere ve Din Eğitimine, dindar devlet adamlarına saldırıyorlar. Bu saldırıların asıl hedefi ise İmam hatiplere olan Milletimizin teveccühünü kırmak, İmam Hatiplerein yükselişine engel olmak, dindar nesillerin yetişmesini engellemek. Çünkü İmam Hatipler, Din Eğitimi ve maneviyat temeli değerlerimizin yeniden inşasında milletimizi zirveye taşıyacak ahlaklı nesillerin yetişmesi, bu toplumun çöküşünü engelleyecek lokomotif görevini görmektedir.

 Bu saldırılarınızla bunu engellemeye çalıştığınızı biz çok iyi biliyoruz.Tüm karın ağrınız bu: Dindar nesiller yetişmemeli, İmam Hatiplere engel olunmalı, Bu millet aslına dönmemeli.

61. Hükümet döneminde Okullarda seçmeli derslerin getirilmesi, 4+4+4 eğitim sistemiyle İmam hatiplere talep patlamasının yaşanmasına neden oldu.  İmam Hatiplerin önündeki katsayı engelinin kaldırılması ve talep patlaması Ulusalcıları aşırı derecede rahatsız etmiş adeta kudurtmuştur.

Kusura bakmayın beyler. Herşey bir gün aslına geri dönecektir. Yeni Türkiye yolunda  Nazif Hocayı ve Nazif Hoca gibi vatansever Bürokratları size yedirmeyiz. Ne yaparsanız yapın Yeni Türkiye'ye asla engel olamayacaksınız.

Ulusalcı medyanın kudurmasına neden olan bu adımlar, yapılanların doğruluğunun adeta ispatıdır.Yeni Hükümet attığı adımları sağlamlaştıracak her türlü tedbirleri kararlılıkla almalı, aynı zamanda insani ve demokratik bir hak olan Din eğitimine katkı sağlayacak eğitim politikalarını cesurca uygulamalı, Eğitim sisteminde hala düzeltilmeyi bekleyen yanlışlıkları bir an önce düzeltmelidir. Öğrencilere başörtüsü serbestliği, daha demokratik müfredat gibi uygulamalar bir an önce hayata geçirilmelidir.

62. Hükümetin Başbakanı Ahmet DAVUDOĞLU'nun Hükümet programında açıkladığı hususlar biz eğitimcileri hayli umutlandırmış ve heyecanlandırmıştır.

Her türlü şer odaklarının futursuz yayınlarına  rağmen, Yeni Türkiye yolunda hiç durmadan yürüyeceğiz. yılmadan çalışmaya devam edeceğiz. Yeni eğitim Öğretim döneminin Milli Eğitim camiasına hayırlı olmasını  Cenab-ı Mevla'dan niyaz ediyor herkese başarılar diliyorum.

Saygılarımla

Musa KURT

İmam Hatipli Bir Öğretmen

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.