İnsan Merkezli Bakanlık MEB, Nabi Avcı'yla Doğru Yolda.

İnsan Merkezli Bakanlık MEB, Nabi Avcı'yla Doğru Yolda.

İnsan Merkezli Bakanlık MEB, Nabi Avcı'yla Doğru Yolda.

Yeni hükümet açıklandı. Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu, bizce de doğru kararı vererek, Nabi Hoca ile yola devam kararı aldı. Ak Parti hükümetlerinin en çok yatırım yaptığı bakanlıkların başında gelen Milli Eğitim Bakanlığı'nda Nabi Avcı'nın Bakan olmasıyla birlikte başlayan değişim her kesimden olumlu eleştiriler almakta, özellikle eğitim alanında insan merkezli yaklaşımı benimsemiş olması halkın büyük bölümünü memnun etmektedir.

 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı  ve Müsteşar Yusuf Tekin büyük değişimi sıfır sorunla halletme yolunda emin adımlarla ilerlerken ideolojik at gözlüklü birileri de yaygarayı koparmaya devam ediyor.

 

TEOG yerleştirmelerinde nakil sürecinin haftalık dönemler halinde beş kez yapılacağının ve sorunların tamamen giderileceğinin belirtilmesine rağmen, 1 milyon 300 bin öğrencinin yerleştirilmesinde sorun varmış algısı yaratmaya çalışanlar hep aynı türküyü söylüyorlar. Tercihlerinde olmadan İHL'ye yerleştirilen 45 öğrenciyi manşet yapan malum medya organları sistemin tamamı sorunlu algısı oluşturmayı amaç ediniyor.

 

Burada yapılan bazı yanlışları savunma amacında olmadığımızı da belirtmek isteriz.  Sadece yapılan yanlışları abartarak iyi yapılan işleri görmezden gelmeyi kabul etmiyoruz.

 

Millet olarak, doğru giden işlerde tebrik etmeyi ve teşekkür etmeyi beceremiyoruz. Topluma örnek olması gereken eğitim camiamızın da maalesef bu noktada karnesi kırıklarla dolu. Önceki yıllarda yaşanan özür durumu garabetlerini, atama takviminde belirtilen süreden günlerce sonra yapılan açıklamaları, kılavuzlarda gasp edilen hakları çabuk unuttuk. 

 

Mesela yıllardır en sorunlu birimlerden biri olan İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, son zamanlarda öğretmen merkezli yaklaşımı ile eğitimcileri ziyadesiyle memnun etmekte. İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, özel sektörde görmeye alıştığımız %100 memnuniyet ilkesiyle çalışmakta. MEB de bu yıl yaklaşık 150 bin personel  yer değiştirdi,  Kültür Bakanlığı'nın tüm personel sayısının 10 bin olduğu düşünüldüğünde yapılan işi takdir etmemek mümkün değil. Son olarak takvimde belirtilen günde açıklayabilmek için, 24 saat aralıksız çalışarak özür durumu atamalarını açıklayan, Genel Müdürü ve çalışanlarını can-ı gönülden tebrik ediyoruz.

Son bir not: Biz bu analizi yayına hazırlarken Müsteşar Yusuf Tekin Bey, öğretmen atama ve ikinci il dışı atama konularında twiter'da açıklama yaparak haklılığımızı pekiştirdi. 

 

 Kmauajans.com/ÖZEL ANALİZ

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.