Kaç milyon adet okul sütü dağıtılacak?

Kaç milyon adet okul sütü dağıtılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı okul sütü projesi kapsamında ne kadar okul sütü dağıtacak?

  Milli Eğitim Bakanlığı okul sütü projesi kapsamında geçtiğimiz yıllarda ilkokullara okul sütü dağıtmaya başlamıştı. Uygulamanın devreye konulduğu ilk yıl bazı öğrenciler rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmış, süt zehirlenmelerinden kaynaklanan sıkıntılar MEB'in başını ağrıtmıştı.

 MEB, bu duruma çözüm bulmak amacıyla okul sütü izin formları ile veli iznine başvurmuş veliye öğrencinin süt içip içmemesi konusunda bilgi vermesini, süte alerjisi olup olmadığını, sütü hangi periyodik aralıklarla içtiğini ve sütü sevip sevmediğini sormuştu. Verilen formda süt istiyorum diyen velinin öğrencisine süt dağıtılacak, istemeyene ise dağıtılmayacaktır.

 İlkokullarda yaklaşık olarak 5 milyon öğrenci bulunuyor. Bu öğrencilerden tahmini olarak 3,5 milyonunun süt içmesi bekleniyor. haftada 3, ayda 12 defa süt dağıtılacağı düşünülürse MEB aylık yaklaşık olarak 42 milyon adet 200 ml. UHT süt dağıtımı gerçekleştirecek.

www.mebpersonel.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.