MEB 2. Dönem Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi 2015-2016

MEB 2. Dönem Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi 2015-2016

MEB 2.Dönem Destekleme ve Yetiştirme Kursları Açılış Süreci Başlıyor DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 2.DÖNEM TAKVİMİ Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda düzenlenen ücretsiz okul kursları 2.Dönem hazırları başlıyor.

 MEB 2. Dönem Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi 2015-2016 2. Dönem Destekleme Ve Yetiştirme Kursları Yönergesi yayınlandı.Destekleme ve Yetiştirme Kursları 2.Dönem Öğretmen Başvuruları Ne Zaman? TAKVİYE KURSLARI EBA E-KURS EBA e-kurs Öğrenci ve Öğretmen giriş 2.Dönem Takviye kursları başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

MEB 2. Dönem Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi 2015-2016  2. Dönem Destekleme Ve Yetiştirme Kursları Yönergesi yayınlandı.Destekleme ve Yetiştirme Kursları 2.Dönem Öğretmen Başvuruları Ne Zaman? TAKVİYE KURSLARI EBA E-KURS EBA e-kurs Öğrenci ve Öğretmen giriş 2.Dönem Takviye kursları başvuruları Ne Zaman Yapılacak? MEB DYK HABERLERİ e-kurs giriş MEB 2.dönem kurs başvuruları eba'dan yapılacak - MEB DYK HABERLERİ Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlene ücretsiz destekleme ve yetiştirme kursları 2.dönem başvuruları başlıyor.Öğrenci ve Öğretmen başvuruları eba üzerinden yapılacak
 


 
DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI TAKVİMİ 
İl/ilçe komisyonunun oluşturulması 
Kurs merkezlerinin başvurularının alınması
Kurs merkezi başvurularının onaylanması
Öğretmen başvurularının alınması 
Öğrenci başvurularının alınması 
Öğretmen görevlendirmelerinin yapılması
Kurs sınıf/şubelerinin oluşturulması 
Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında kursların açılış/kapanış, onay, öğretmen-öğrenci kayıt, ders programları, kazanım testleri vb. iş ve işlemler, e- kurs modülü üzerinden yapılır.
Destekleme ve Yetiştirme Kurslarındaki ücret, ek ders gibi mali iş ve işlemler ilgili mevzuat hükümlerine göre kurs merkezlerince ve ilgili eğitim kurumlarınca yürütülür.
Destekleme ve Yetiştirme Kursları özel öğretim kurumları veya herhangi bir yayınevi ile işbirliği içinde açılamaz.
Açılacak Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında öğrenci/kursiyerlerden herhangi bir ücret talep edilmez.
Destekleme ve Yetiştirme Kursları, örgün eğitim müfredatı kapsamında Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü resmî internet sayfasında yayımlanacak olan kurs programı çerçevesinde yürütülmesi esastır. Programı yayımlanmayan dersler için o derse giren öğretmen tarafından ders programı oluşturulur. Kurs programları en geç kursların açıldığı ilk haftanın son işgününe kadar kurs merkezi müdürüne onaylatılır.
Yaz dönemi kursları, kurs merkezlerince ders yılının dışında kalan sürede yapılacak şekilde planlanır ve il/ilçe komisyonunun onayı ile yürürlüğe girer.
Kurslarla ilgili ders programları ve haftalık örnek ders çizelgeleri ile kazanım kavrama testleri, tarama testleri Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün resmî internet sayfasında yayımlanacaktır.
Ortaokulların 5, 6 ve 7. sınıflarındaki öğrenciler ile 9,10 ve 11. sınıflarındaki öğrenciler en fazla 3 dersten haftalık toplam 12 saate kadar;
8. sınıftaki öğrenciler ise en fazla 6 dersten 18 saate kadar;
Ortaöğretim kurumlarının 12. sınıftaki öğrenciler ve mezun durumdaki kursiyerler ise en fazla 6 dersten 24 saate kadar
haftalık kurs alabilirler.
Kurslarda her bir öğrenci/kursiyer için, hafta içi günde en fazla 2 farklı dersten toplam 4 saate kadar, hafta sonları ise bir günde en fazla 5 farklı dersten toplam 8 saate kadar kurs verilebilir.



İL/İLÇE KOMİSYONLARI 
Komisyonlar Eylül Ayının ilk haftası oluşturulur.
Kurs merkezlerindeki eğitim ve öğretim faaliyetleri ile ilgili iş ve işlemlerin yürütülmesinden birinci derecede sorumludur.
Kurslarda görev almak isteyen ücretli öğretmen başvurularını inceleyip değerlendirerek, ilgili kursa yönlendirir.
İl/ilçe bünyesindeki kursların koordinasyonunu sağlar.
e-kurs Modülüne, il/ilçe sorumlularının verileri zamanında sisteme işlemesini, sistemdeki bilgilerin güncel tutulmasını sağlar, kurslarla ilgili işleyişin sağlıklı yürümesi için gereken tedbirleri alır.

KURS MERKEZLERİ
Kurs merkezi olmak isteyen kurum, imkanları ölçüsünde, her sınıf düzeyinde en az 6 farklı dersten kurs açma isteğinde bulunarak öğrencilerin tercihine sunar.
İl/ilçe Komisyonundan onay alan kurslar, yeterli talep olması halinde açılır.

Kurs merkezleri, e-kurs modülü üzerinden başvuru yapacak öğrenci/açık öğretim öğrencisi ve mezunlara eba/e-kurs kullanım şifresi verir.
e-Kurs modülü üzerinden öğrencilerin bir önceki yıla ait ağırlıklı yılsonu başarı puanı, Bakanlıkça veya kurs müdürlüğünce yapılacak tarama test sonuçları; kursiyerlerin diploma notu gibi ölçülebilir kriterleri de dikkate alarak sınıf oluşturma iş ve işlemlerini yapar.
Kursa başvuru yapan kadrolu veya ücretli öğretmenlerin e-kurs modülü üzerinden derslere atamasını yapar, haftalık ders programlarını oluşturur, ilan eder.
Kurs çalışmalarında yıllık plan ve programları onaylar, uygulanmasını sağlamak amacıyla gerekli tedbirleri alır.
 Kurslarda görev alan öğretmen ve personel ile kurslara katılan öğrencilere ilişkin devam, devamsızlık, takibini yapar (Sağlık raporuna dayalı hastalıklar, tabii afetler, anne, baba ve kardeşlerden birinin ölümü gibi özürler sebebiyle oluşan devamsızlıklar, devamsızlık süresinden sayılmaz).

Öğretmenlerin Buluşma Noktası İçin Görsele Tıklayınız



ÖĞRETMEN BAŞVURULARI 
Kurslarda görev almak isteyen kadrolu öğretmenler, Mebbis şifreleri ile e-kurs modülünden görev almak istedikleri kurs tercihini yaparak başvuruda bulunurlar.
Öğretmenler, ilçe içinde görev almak istedikleri kurs merkezlerinden üç tercihte veya tüm ilçede herhangi bir okulda görev alma isteğinde bulunabilirler.
Ücretli öğretmenler, e-kurs modülü üzerinden sisteme ilk girişte oluşturabilecekleri şifreler ile başvuru yaparak, ilgili evrakları komisyonlara ulaştırırlar.
(Ücretli öğretmen başvurusu sadece il millî eğitim müdürlüğü e-kurs modülü kullanıcısı tarafından
silinebilir. )
Ücretli öğretmenlerin hangi kursta görev alacakları kurs merkezlerinin talebi doğrultusunda komisyonlar tarafından belirlenir.
Tercih ettiği kurs merkezlerinde görev alamayan öğretmenler, ilçe komisyonları tarafından ihtiyaç duyulan kurs merkezlerinde değerlendirilirler.
Öğretmen başvuruları, e-kurs modülü üzerinden gerçekleştireceklerdir.

KURSLARA ÖĞRENCİ/KURSİYER BAŞVURULARI 
Öğrenci/kursiyerler ders ve öğretmen tercihinde bulunabilir.
Kursa katılmak isteyen örgün eğitime devam eden öğrenciler, okul/kurumlarından alacakları eba şifresi ile e-kurs modülü üzerinden tercih yapacaklardır.
Açık öğretim öğrencileri başvurularını örgün eğitim kurs merkezlerine, kursiyerler ise halk eğitim merkezi müdürlüklerine bulundukları sınıf düzeyini gösterir belge veya diploma ile bizzat başvurarak yapacaklar ve kurs şifrelerini alacaklardır.

KURSLARA ÖĞRETMEN GÖREVLENDİRİLMESİ
Kurslara öğretmen görevlendirilmesi e-kurs modülü üzerinden kurs merkezi müdürlüğü tarafından öncelikle o kursa başvuru yapan kadrolu öğretmenler arasından öğrenci tercihleri ve ihtiyaçlar gözetilerek yapılır.
İhtiyaç olması halinde (e-kurs modülü üzerinden) komisyonlar tarafından onaylanan ücretli öğretmen görevlendirmesi yapılır.
Kurs merkezleri, görev veremedikleri öğretmenleri modül üzerinden ihtiyaç dışı olarak (ihtiyaç fazlası butonu) il/ilçe havuzuna gönderirler.

KURSLARDA SINIFLARIN OLUŞTURULMASI 
Kurs merkezleri, e-kurs modülü üzerinden öğrencilerin bir önceki yıla ait ağırlıklı yılsonu başarı puanı, Bakanlıkça veya kurs müdürlüğünce yapılacak tarama test sonuçları; kursiyerlerin diploma notu vb. ölçülebilir kriterleri de dikkate alarak sınıf oluşturma iş ve işlemlerini yapar.

2. DÖNEM DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI TAKVİMİ


 
kamudanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.