MEB Bilgi ve Belgeye Erişim Ücretlerini Belirledi

MEB Bilgi ve Belgeye Erişim Ücretlerini Belirledi

Milli Eğitim Bakanlığı MEB Müstaşarı Yusuf Tekin'in imzasıyla yayınladığı ''bilgi ve belge Erişimi Ücreti'' yazı ile eğitim kurumlarında eğitim için tüketilen (yazma,tarama,kopyalama) işlemlerinin ücretleri hakkında tarifeyi belirledi.

İlgi kanunun onuncu maddesinde ''Başvurunun yapıldığı kurum ve kuruluş, erişimine olanak sağladığı bilgi veya belgeler için başvuru sahibinden erişimin gerektirdiği maliyet tutarı kadar bir ücreti bütçeye gelir kaydedilmek üzere tahsil edebilir'' hükmü yer almaktadır. İlgi tebliğ eki bilgi ve belgeye erişim ücret tarifesinin birinci maddesi gereği 01.01.2007 tarihinde başlayarak her yıl yeniden değerleme oranı kadar arttırıldığından söz konusu ücret tarifesi Resmi Gazetede yayımlanan 476 sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğindeki ''yeniden değerleme oranı'' doğrultusunda arttırılmıştır.İlgi Tebliğ ve eki ücret tarifesinde belirtilen esas ve usullere riayet edilmek kaydıyla, bilgi ve belge erişim ücret tarifesi aşağıda belirtilen şekilde arttırılmıştır. Kurumlarımızda mevcut olan normal siyah-beyaz veya renkli yazıcı,tarayıcı ve fotokopi makineleriyle yazılması,taranması ve kopyalanmasında mahzur bulunmayıp da a3 ve a4 boyutlu kağıtlara yazılarak, taranarak ve kopyalanarak verilebilecek veya iletilebilecek yazılı ve basılı bilgi ve belgelerin; -İlk on sayfası için herhangi bir araştırma,inceleme,yazma,tarama ve kopyalama ücreti alınmayacaktır. -İlk on sayfasından sonraki her sayfa için,talebe göre,siyah-beyaz yazma,tarama ve kopyalamada sayfa başına 1,05 TL; renkli yazma,tarama ve kopyalamada sayfa başına 2,13 TL ücret tahsil edilecektir. -Başvuru sahibine bildirilecek maliyet miktarında,maliyete esas olan unsurlar veyaz nedenler belirtilecektir. -İlk on sayfasından sonraki sayfalar için ortaya çıkacak araştırma,inceleme ve diğer maliyet unsurları ile sair giderler varsa bunlar kurum ve kuruluşlarca ayrıca tespit edilip yukarıda belirtilen ücrete ilave edilecektir.Ancak, ilave edilecek bu tutar,hiçbir şekilde sayfa başına 10,61 TL'yi, toplamda da 213 TL'yi geçmeyecektir.

Yukarıda belirtilenlerin dışında kalan bilgi ve belgelerden,nitelik ve niceliği gereği veya teknik nedenlerle oluşacak her türlü maliyet ve sair giderler aşağıdaki şekilde düzenlenmiştir. -CD ye fotorğaf aktarma 4 TL, -13x18 cm'lik fotoğrafların her birinin baskı ücreti olarak 5 TL, Aynı kişi veya kurum tarafından,daha önce karşılanan talep veya taleplerin devamı olmak üzere,aynı konuda yeni başvurularla istenilen ilgi ve belgelerin ücretlendirilmesinde,daha önce verilen sayfalar da dahil edilerek bulunacak toplam sayfa sayısı esas alınacak ve ilk onuncu sayfadan sonraki sayfalar için ücret tespit ve tahsil edilecektir. Bilgi ve belgelerin başvuru sahibine ulaştırılması karşılığında; yukarıda belirtilenlerin ilk on sayfası için ileti yolu ve şeklinde bakılmaksızın hiçbir ileti (faks,e-posta,posta) ücreti alınmayacak,bunların dıında kalanlardan,posta ve faks yoluyla gönderilecek olanlar için posta ve telgraf teşkilatınca belirlenen tarife tutarında ücret tahsil edilecektir.

Bilgi ve belgelere erişimin gerektirdiği inceleme,araştırma,yazma,tarama,kopyalama ve diğer maliyet unsurları hariç olmak üzere, sayfa sayısı veya belge türü ne olursa olsun elektronik postayla ulaştırılacak bilgi ve belgelerden, elektronik posta nedeniyle herhangi bir ücret alınmayacaktır. Bilgi veya belgelere erişim için gereken maliyet tutarının başvuru sahibine bildirilmesiyle,başvuruların cevaplanması için verilmiş onbeş veya otuz işgünlük süreler kesilecektir.Ödeme yapıldığına dair belge, ilgili daireye elden veya posta yoluyla iletilecektir.Ödeme belgesinin posta yoluyla yapılacak itirazında, onbeş günlük süre,belgenin postaya verildiği tarih itibariyle değerlendirilecek ve kurumun eline geçtiği gün itibariyle bilgi ve belgenin gönderilme süresi başlayacaktır. Başvuru sahipleri,erişimine imkan sağlanan bilgi veya belgeler için ücreti,T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Saymanlık Müdürlüğünün T.C. Merkez Bankası Ankara Şubesindeki TR100000100100000350121008 IBAN numaralı hesabına ''Bilgi Edinme Ücreti'' adı altında yatırılacaktır.

Kamuajans.com/ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.