MEB, BİMER Üzerinden 42 Binden Fazla Başvuruyu Yanıtladı

MEB, BİMER Üzerinden 42 Binden Fazla Başvuruyu Yanıtladı

MEB, bu yılın ocak-nisan ayları itibarıyla BİMER Sistemi'ne yapılan 42 bin 495 başvuruya ortalama 9 gün içinde yüzde 99,5 oranında cevap verdi. Başvuruların yüzde 94,8'i internetten, yüzde 5,2'si telefonla alındı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yılın ocak-nisan ayları itibarıyla Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) Sistemi'ne yapılan 42 bin 495 başvuruya ortalama dokuz gün içinde yüzde 99,5 oranında cevapladı.

MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nce, başvuruların cevaplanma sürelerini kısaltmak, cevap kalitesini artırmak ve vatandaş memnuniyetini yükseltmek amacıyla Aydın'da düzenlenen Bilgi Edinme ve BİMER Eğitim Semineri'nde, 105 katılımcıya BİMER Sistemi ile ilgili eğitim verildi

Seminerde, MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Emine Azdiken 'Etkili İletişim Teknikleri ve Güzel Konuşma' dersi verdi.

Başbakanlık uzmanları tarafından katılımcılara, 'BİMER', 'BİMER Sistemi Mevzuatı', 'BİMER kullanımı ile ihbar ve şikayet başvurularının değerlendirilmesi' başlıklarında eğitim verildi.

Ayrıca, vatandaşların BİMER'e Milli Eğitim Bakanlığı için yaptığı başvurular ile bu başvurulara verilen cevaplarla ilgili veriler de açıklandı.

Buna göre, MEB tarafından yılın ilk dört ayı itibarıyla BİMER Sistemi'nde yapılan 42 bin 495 başvuruya ortalama dokuz gün içinde yüzde 99,5 oranında cevap verildi.

MEB'e en fazla başvuru İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü için yapıldı. 8 bin 334 başvurunun geldiği İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünü, 4 bin 755 başvuruyla Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, 2 bin 347 başvuru alınan Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, 1613 başvurunun geldiği Teftiş Kurulu Başkanlığı ve bin 282 başvuru yapılan Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü izledi.

En fazla başvurunun geldiği iller sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Konya ve Antalya oldu. Başvuruların yüzde 94,8'i internetten, yüzde 5,2'si ise telefonla alındı. Başvuruların yüzde 80,6'sı lise ve üzeri eğitim düzeyindeki vatandaşlarca yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.